OVERBLIK: Dramatiske meldinger op til møde mellem Trump og Kim

Efter et møde med en udsending fra Nordkorea dansk tid bekræfter den amerikanske præsident Trump, at det aflyste møde mellem ham og Nordkoreas leder vil finde sted alligevel. (Foto: Foto: Leah Millis/Reuters)

Kort tid efter at præsident Trump aflyste møde med Nordkoreas leder, er mødetiden igen booket i kalenderen.

Et historisk lovende møde mellem USA og Nordkorea ventes at blive afholdt i Singapore 12. juni.

Meldingen kommer, efter at mødet mellem de to ledere i sidste uge blev aflyst, men fredag melder USA's præsident, Donald Trump, at det alligevel finder sted.

Læs om de sidste ugers dramatik her:

* 9. maj: Den amerikanske udenrigsminister, Mike Pompeo, ankommer til Nordkorea og færdiggør dagsordenen for mødet mellem Trump og den nordkoreanske leder Kim Jong-un.

* 10. maj: Tre amerikanske statsborgere, der har været fanget i Nordkorea, frigives som en del af aftalen om et møde mellem de to lande og lander på amerikansk grund.

* 10. maj: Donald Trump meddeler på Twitter, at han vil mødes med Kim Jong-un 12. juni i Singapore.

* 15. maj: USA gennemfører en planlagt militærøvelse med Sydkorea, hvilket fremprovokerer nordkoreanske reaktioner.

* 16. maj: Nordkorea aflyser i sidste øjeblik et planlagt møde på højt plan mellem Nord- og Sydkorea.

* 16. maj: Nordkorea meddeler, at landet ikke vil mødes med USA, hvis det kun er det ene af de to lande, der skal opgive sine atomvåben i forbindelse med en aftale.

* 21. maj: Den amerikanske vicepræsident, Mike Pence, siger i et interview til Fox News, at det planlagte møde med Nordkorea kan ændres, hvis Nordkoreas leder stiller urimelige krav.

Han sammenligner samtidig Nordkorea med Libyen og siger, at Kim Jong-un ikke kan "narre" Donald Trump.

Udtalelserne får den nordkoreanske vicepremierminister, Choe Son-hui, til at kalde Mike Pence for en "politisk tåbe".

* 22. maj: Trump meddeler på et pressemøde, at det "bliver måske ikke til noget 12. juni".

* 24. maj: Via det statslige nyhedsbureau KCNA oplyses det, at Nordkoreas atomanlæg i Punggye-ri er ødelagt. Ifølge Nordkorea sker det som en del af en atomnedrustning.

* 24. maj: Donald Trump aflyser topmødet mellem de to ledere og begrunder det med "fjendtlighed" i nordkoreanske udtalelser.

* 26. maj: Trump skriver på Twitter, at topmødet er tilbage på forhandlingsbordet efter han har haft "produktive samtaler" med Nordkorea.

* 1. juni: Efter et møde med nordkoreansk udsending bekræfter Donald Trump, at der bliver et topmøde i Singapore 12. juni.

/ritzau/Reuters