Opsang fra Pia Kjærsgaard: Messerschmidt er offer for pressehetz

Folketingets formand mener, at politikere og journalister svigter deres demokratiske opgave.
Pia Kjærsgaard minder politikere og presse om, at de har et fælles ansvar for at bakke om op den demokratiske debat.
Pia Kjærsgaard minder politikere og presse om, at de har et fælles ansvar for at bakke om op den demokratiske debat. Foto: Scanpix

Hverken politikere eller journalister scorer særligt højt, når meningsmålinger afdækker befolkningens opfattelse af troværdighed hos bestemte faggrupper.

Og det er stort problem, påpeger Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, i et interview med Berlingske.

- Vi skal tage hinanden i hånden og spørge: Er journalister tilfredse med, at de ligger, hvor de gør? Bundskrabere.

- Er politikere tilfredse? Vi er afhængige af hinanden på alle mulige måder. Vi er nødt til at hanke op i hinanden, siger den tidligere formand for Dansk Folkeparti.

Hun mener, at politisk journalistik er blevet alt for personfikseret og nævner omtalen af mistanken om svindel med EU-midler i hendes eget parti som eksempel.

Her mener hun, at Morten Messerschmidt er blevet offer for en pressehetz, selv om ingen instanser har fundet ham skyldig i de anklager, der er rejst.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

- Det er ikke kun, når det handler om Morten. Det er også, når avisen skriver om for eksempel Lars Løkke og Carl Holst, der begge har været ude i forskellige ting, som alt sammen har været noget møg, siger hun.

Omvendt mener hun, at politikere er blevet mere tilbøjelige til at svare via mail i stedet for at stille op til interview.

- Det er sølle, og jeg tænker tit: Er det overhovedet ministeren selv, der svarer, eller er det en spindoktor, som har skrevet det? Det er vi nødt til at gøre noget ved, siger hun i interviewet.

Pia Kjærsgaard mener, at der er alt for mange ligegyldige nyheder i omløb i de danske medier, som efter hendes opfattelse er alt for fokuserede på at jagte klik på nettet. Det vil hun gerne gøre op med.

- Det drejer sig om, at politikere og journalister igen skal formidle de meget store ting, der sker i Danmark og i resten af verden. Det andet er jo helt ligegyldigt, siger hun.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.