Opkøb giver dansk kabelproducent tocifret vækst

Administrerende direktør Michael Hedegaard Lyng fra NKT er tilfreds med året 2017. (Foto: Foto: Søren Bidstrup/Scanpix)

I 2017 købet NKT blandt andet kabelproducenten ABB HV Cables, mens Nilfisk blev fraspaltet.

2017 har været et tilfredsstillende år for den danske kabelproducent NKT, der solgte for 1,1 milliarder euro i standard metalpriser, svarende til 8,2 milliarder kroner.

Det siger administrerende direktør Michael Hedegaard Lyng i en kommentar til selskabets årsregnskab for 2017, der er fremlagt tirsdag morgen.

Der er dog børstæsk til selskabet, der umiddelbart efter børsåbning falder med 14,5 procent. En aktie i selskabet koster nu 204 kroner.

Salget steg med 41 procent i forhold til året før. Det er dog drevet af opkøb af andre selskaber - heriblandt selskabet ABB HV Cables - som ifølge direktøren nu er helt integreret i selskabet.

- Med opkøbet af ABB HV Cables har NKT skabt et af verdens førende selskaber inden for højspændingskabler.

- Den nye organisation er fuldt integreret, og vi er klar til at kapitalisere yderligere på vores kompetencer, siger han.

Den organiske vækst - altså stigningen i salg uden virksomhedsopkøb - var syv procent i forhold til året før.

Selskabet noterer sig i regnskabet, at antallet af vundne ordrer var relativt lavt i 2017. Det vil føre til mindre aktivitet på selskabets fabrik i svenske Karlskrona i anden halvdel af 2018.

Divisionen NKT Photonics, som blandt andet producerer fiber- og laserteknologi, solgte sidste år for 50,9 millioner euro. Det svarer til 379 millioner kroner.

Det er en stigning på 18,1 procent i forhold til året før. Den organiske vækst var her ligeledes syv procent.

Samlet havde selskabet et tab på 1,2 millioner euro, svarende til 8,9 millioner kroner. I 2016 tabte selskabet 22,3 millioner euro - 166 millioner kroner.

NKT bestod tidligere også af Nilfisk, der fremstille rengøringsmaskiner. Denne er dog blevet fraspaltet og selvstændigt børsnoteret i oktober sidste år.

/ritzau/