Operasanger efter bisættelse: Det var meget stærkt

Operasangeren Jens-Christian Wandt sang ved prins Henriks bisættelse. (Foto: Foto: Anders Debel Hansen/arkiv/Scanpix)

Jens-Christian Wandt sang til prins Henriks bisættelse i Christiansborg Slotskirke og var selv meget rørt.

Operasangeren Jens-Christian Wandt er i kraft af sin profession ikke ubekendt med bisættelser og begravelser.

Men derfor gjorde prins Henriks bisættelse i Christiansborg Slotskirke alligevel et stort indtryk på sangeren, der selv sang ved bisættelsen.

- Det var meget stærkt. Særligt, da vi sang næstsidste vers i den sidste salme. Da kunne jeg se dronningen tørre en tåre væk med sit lommetørklæde, og det blev jeg meget rørt over.

- Der sad vores dronning og mindedes den prins, hun havde mistet, siger Wandt.

Det var ikke første gang, at operasangeren sang i Christiansborg Slotskirke.

Han er med, når der holdes gudstjeneste i forbindelse med Folketingets åbning.

Han sang også ved højtidelighederne i forbindelse med dronning Ingrids jubilæum og ved dronning Margrethes regentjubilæum.

- Der er meget højt til loftet i slotskirken, som har en fantastisk akustik.

- Men det var en meget intim bisættelse, fordi der kun var 60 mennesker til stede. Jeg stod oppe ved orglet og sang, men følte mig alligevel tæt på, siger Christian Wandt.

Undervejs i bisættelsen blev der sunget fire salmer, herunder "Krist stod op af døde" og "Op al den ting, som Gud har gjort".

- Jeg synes, at det var smukke og meget traditionelle valg, men jeg var overrasket over valget af "Du, som har kendt millioner af stjerner" som den sidste salme.

- I kongehuset plejer man at slutte højtideligheder med den salme, der hedder "Mægtigste Kriste". Men det er sikkert et valg, som prins Henrik har taget, siger han.

Jens Christian Wandt bemærkede også, at de buketter, som danskerne i forbindelse med den offentlige adgang til prinsens båre har lagt i kirkens våbenhus, var placeret i rækker inde i selve kirkerummet.

- På den måde var danskerne også med, og det synes jeg var meget smukt, siger han.

Operasangeren kendte blandt andet prins Henrik fra deres samarbejde om Verdensballetten, som prinsen har været med til at lave lydbilleder til.

/ritzau/