Omstridt film henter en million dollar
I begrænset premiere solgte "The Interview" billetter for over en million dollar. Foto: John Minchillo/AP
Den omstridte amerikanske film "The Interview" har fået en salgsmæssigt fin start.

Filmen "The Interview" har langt fra haft optimale vilkår til at tjene de penge ind, som den har kostet at producere.

Torsdag fik filmen premiere i et begrænset antal biografer i USA, efter at Sony Pictures oprindeligt havde udsat offentliggørelsen oven på et ødelæggende hackerangreb, som Nordkorea beskyldes for at stå bag.

Premieredagen indbragte mere end en million dollar (6,1 millioner kroner) i solgte biografbilletter, hvilket af iagttagere betragtes som et ganske pænt beløb situationen taget i betragtning.

Der er dog stadig et godt stykke op til de 44 millioner dollar, filmen har kostet at lave. Dertil skal lægges yderligere millioner, som Sony har brugt på at markedsføre "The Interview".

Komedien, som handler om et attentat på Nordkoreas leder, blev 25. december vist i 331 biografer i USA, hvilket er mindre end en tiendedel af det antal biografer, hvor den ifølge den oprindelige plan skulle have haft premiere.

Flere store biografkæder har fravalgt filmen af sikkerhedshensyn efter trusler fra en hackergruppe.

- I forhold til de ekstremt vanskelige omstændigheder er vi meget taknemmelige over, at folk fra hele landet har valgt at se "The Interview" på den første dag for den specielle udgivelse, siger distributionschef i Sony, Rory Bruer, i en meddelelse.

"The Interview" indeholder en god portion plat humor, og forløbet op til offentliggørelsen har fået folk, der måske ikke lige var i målgruppen, til at komme til premieren for at bakke op om ytringsfriheden.

Sony Pictures har også udgivet filmen på internettet via eksempelvis YouTube, Google Play og selskabets egen hjemmeside. Her kan filmen ses mod betaling.

Omsætningen fra online-salget er endnu ikke blevet offentliggjort af Sony.

En fildelingshjemmeside har oplyst, at "The Interview" er blevet downloadet over 750.000 gange af internetpirater, der ikke betaler for filmen.

/ritzau/Reuters