Omstridt bookingsystem for ledige bliver udskudt
Foto: Esben Salling/Scanpix/arkiv
Efter kritik fra blandt andet Kommunernes Landsforening bliver et omstridt bookingsystem for ledige nu udskudt.

Et omstridt bookingsystem, hvor ledige selv skal booke mødetider hos jobcenter og a-kasser, bliver nu udskudt i næsten et halvt år. Det var meningen, at systemet skulle sættes i gang 4.april, men det bliver nu først til september, oplyser Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR).

Udskydelsen sker blandt andet efter kritik fra Kommunernes Landsforening.

- Kommunernes Landsforening har udtrykt bekymring for, at ledige, som venter med at booke indtil dagen før samtalen, ikke kan finde ledige tider, og derfor vil blive afmeldt, skriver styrelsen i en kommentar til Fagbladet 3F.

- På den baggrund har STAR valgt at justere både reglerne og den tekniske løsning, forklarer styrelsen.

Det nye system justeres, så de ledige skal booke deres tid senest en uge før samtalen. Det vil gøre det lettere for jobcentrene at planlægge og sikre ledige tider.

Frem til september har ledige mulighed for - men ikke pligt til - at vænne sig til at booke deres samtaler selv. Ifølge STARs egen hjemmeside går det dog meget langsomt. I en kommune som København er det indtil nu under fem procent af samtalerne, som bookes af de ledige selv.

3F's a-kasse kritiserer, at a-kasserne kan tvinges til at give de ledige en sanktion på grund af manglende mødebooking:

- Det er ikke rimeligt, at vi skal give en sanktion, hvis for eksempel at systemet har været ude af drift, eller der har været meget få tider at booke på grund af spidsbelastning. Desuden ved vi af erfaring, at ikke alle vores medlemmer er lige fortrolige med it eller bruger deres computer hver dag, siger Eva Obdrup, forretningsfører for 3F's a-kasse.

AK-Samvirke - a-kassernes brancheorganisation - har tidligere været ude med riven efter reglerne om obligatorisk selvbooking. I et høringssvar hedder det, at det er kritisabelt, at der sker en automatisk afmelding, hvis den ledige af den ene eller anden grund overser en tidsfrist for booking af en samtale.