Om PostNords krise: Kritik føles som et syreangreb

Stemningen blandt ansatte i PostNord er anspændt, efter det er kommet frem, at virksomheden angiveligt risikerer at løbe tør for penge om få uger. Men der er ingen panik endnu, slår fællestillidsmand fast.
Eigil Johannesen, fællestillidsrepræsentant i HK for PostNord-ansatte.
Eigil Johannesen, fællestillidsrepræsentant i HK for PostNord-ansatte. Foto: HK Privat

PostNord er i alvorlige pengeproblemer, og om få uger er der ikke flere penge tilbage i kassen. 

Det erfarer dagbladet Børsen og TV 2 på baggrund af kilder tæt på det fortrolige møde, der er blevet afholdt i Finansministeret fredag. På mødet diskuterede politikerne PostNords økonomiske krise. 

Ifølge fællestillidsmand for HK's godt 600 PostNord-ansatte, Eigil Johannesen, er det svært at passe arbejdet, når man ikke ved om biksen kører videre, eller om man står til en snarlig fyring. 

Men han maler ikke fanden på væggen endnu. 

- Der er ingen panik endnu. Men vi står med et aktieselskab med underskud, så det er klart, at på et tidspunkt, så løber kassen tom. Og kommer der ikke flere penge, så lukker firmaet. Det ved enhver, siger Eigil Johannesen til Avisen.dk. 

Danskerne sender stadigt færre breve, og PostNords danske afdeling er hårdt presset på indtjeningen. I maj præsenterede PostNord en redningsplan, der blandt andet gik ud på, at ejerne skulle skyde 2,3 milliarder kroner ind i selskabet.

Men egenkapitalen er snart væk, og hvis der ikke inden den 27. oktober bliver tilført de nødvendige midler, kan der ikke drives forretning, skriver flere medier.  

Eigil Johannesen regner dog fortsat med at kunne få sin næste løn udbetalt, men stemningen er anspændt, erkender han. 

- De fleste håber på en løsning, så der kan komme arbejdsro. Alternativet er jo en fyreseddel, og det er der ingen, der ønsker, siger Eigil Johanneen.

Han har arbejdet i posten siden 1983, hvor han startede som elev.

- Men for os er det først og fremmest vigtigst at få posten ud til Hr. og Fru Danmark. Sådan har det altid været, og det er også det, vi fokuserer på nu, siger Eigil Johannesen.

Han mener, at de postansatte ofte må lægge øre til uberettiget kritik.

- Det gør ondt, hver gang der kører historier i medierne, der kritiserer vores arbejde, og når der bliver talt grimt om os. Det er lidt som et lille syreangreb.

PostNord er et fælles dansk-svensk selskab, hvor den svenske stat ejer 60 procent og Danmark ejer 40 procent. 

Omkring 3.000 af de danske ansatte er tjenestemænd, der har krav på tre års løn, hvis de bliver fyret.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.