Olympisk mester fyret

Odense Håndbold siger farvel til Jan Pytlick som cheftræner efter weekendens finalenederlag i pokalturneringen til Herning-Ikast. Pytlick ses her til søndagens finalekamp, hvor fynboerne var på hælene i det meste af opgøret. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Jan Pytlick er fortid som træner i Odense Håndbold. Assistenten Karen Brødsgaard overtager jobbet som træner.

Jan Pytlick er færdig som cheftræner i Odense Håndbold. Det oplyser den fynske håndboldklub på et pressemøde.

Beslutningen er taget i samarbejde med Jan Pytlick, fortæller Odense-formand Jørn Bonnesen på pressemødet.

- Det har været en følelsesladet dag, i og med at vi har besluttet at tage afsked med vores cheftræner, siger Jørn Bonnesen.

Formanden forklarer, at beslutningen om at stoppe samarbejdet med Pytlick skyldes den seneste tids skuffende resultater.

Senest udeblev en mulighed for en titel, da Odense søndag tabte pokalfinalen til Herning-Ikast.

Herning-Ikast vandt finalen med de overbevisende cifre 33-25 efter en pauseføring på 20-9.

Assistenten tager over

Assistenttræner Karen Brødsgaard overtager midlertidigt jobbet som cheftræner, oplyser Odense-direktør Lars Peter Hermansen.

Desuden vil Kristian Danielsen, som hidtil har været assistent i klubben ligesom Karen Brødsgaard, blive forfremmet og indgå i trænerteamet.

Men det er Karen Brødsgaard, som vil have det overordnede træneransvar i tæt samarbejde med Kristian Danielsen, fortæller Lars Peter Hermansen.

Jan Pytlick forlængede i februar aftalen med Odense frem til sommeren 2022. Den tidligere aftale stod til at udløbe få måneder senere.

Men det blev ikke til tre sæsoner mere. Samarbejdet, som begyndte i sommeren 2016, stopper før tid med mandagens beslutning.

Inden Jan Pytlick kom til Odense Håndbold, var han træner i makedonske Vardar. Og tidligere har han været træner for de danske håndboldkvinder.

Det job bestred Jan Pytlick første gang fra 1998 til 2005, og han stod igen i spidsen for de danske håndboldkvinder fra 2007 til 2014.

I de perioder vandt han OL- og EM-guld med de danske håndboldkvinder.

I perioden i Odense blev det aldrig til en eneste titel med fynboerne. Det øgede hele tiden presset på Jan Pytlick, at den store titel ikke kom.

/ritzau/