Ole og May Britt til stormøde: Skattelettelser slår skår i vores fællesskab

May Britt Larsen og Ole Søborg er to af de godt 3500 tillidsrepræsentanter, der er til stormøde i Odense onsdag den 4. oktober. (Foto: Foto: Avisen.dk)

Skattelettelser luner også i lønmodtagernes lommer, mener Løkke. Ellers tak!, er beskeden fra nogle af de tillidsrepræsentanter, der er samlet til stormøde i Odense onsdag.

Tirsdag åbnede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) Folketinget. I sin tale lagde han vægt på, at helt almindelige lønmodtagere, der hver dag går på arbejde også fortjener og får glæde at skattelettelser.

Løkke taler netop om lønmodtagere som de 3.400 tillidsrepræsentanter, der onsdag er samlet til stormøde i Odense under overskriften “Danmark for Velfærd”. Men selvom Løkke vil lægge kontanter direkte ned i tillidsfolkenes bukselommer, er de langt fra enig i, at de behøver dem.

Ole Søborg er kloakarbejder i København. Og selvom hans løncheck ikke er Danmarks største, er der ikke brug for Løkkes skattelettelser.

- Absolut ikke. For hvis jeg skal have skattelettelser, så betyder det også, at vi skal vælge nogle af de ting, vi gør fælles, fra. Det kan godt være, jeg ikke lige i øjeblikket skal bruge et hospital. Men det er der andre, der skal. Så det er vigtigt, at jeg betaler det. Ligesom det er vigtigt, at der er nogen, der betaler, når jeg engang går på pension, siger han, da Avisen.dk møder ham foran kongrescentret i Odense.

System under tryk

Artiklen fortsætter under videoen.

Og det er ikke kun de såkalte varme hænder, der er indbegrebet af dansk velfærd, mener Ole Søborg, der er tillidsrepræsentant for sine godt 100 kolleger.

Det er også at lappe hullerne på på cykelstierne, så folk ikke slår sig, rense spildevandet og fjerne skraldet i samfundet. Og vi må ikke glemme, hvor vigtige de opgaver er, mener han.

- Hver fredag morgen er Gothersgade i København dækket med et lag 25-30 centimeter pizzabakker. Når folk står op og kører på arbejde, så er det væk. Men hele det system er under tryk.

Lyt til os Christiansborg

May Britt Larsen, som er vaskeriarbejder i Odense og tillidsrepræsentant for 50 kolleger mener, skattelettelser går ud over fællesskabet. Hun håber, Christiansborg lytter til Odense i dag.

- Jeg håber, vi kan råbe politikerne op og få dem til at forstå, at vi mener ikke at skattelettelser er en nødvendighed i Danmark. Vi skal tage os godt af vores gamle og vores unge, og det skal vi først og fremmest, før vi taler skattelettelser, siger May Britt Larsen.

En bred vifte af de største fagforbund står bag dagens stormøde. Dansk Metal står dog uden for, og det vidner om, at der er indbyggede spændinger i kulissen af onsdagens manifestation, mener professor. Den historie, kan du læse her.