Olaf Eller bliver sportschef i Hvidovre

Sport
U20-landstræner Olaf Eller bliver sportschef i Hvidovre, hvor han skal arbejde tæt sammen med den svenske cheftræner, Peter Enehag. (Foto: Foto: Martin Sylvest Andersen/Scanpix)

Den erfarne ishockeytræner er stoppet i Copenhagen Lions. Han skal være sportschef hos Hvidovres oprykkere.

Ishockeyklubben Hvidovre Fighters har sikret sig et markant navn til den sportslige organisation.

Oprykkerne har ansat erfarne Olaf Eller i en stilling som sportschef, og klubben forventer, at han bliver "en stærk sparringspartner for den nuværende trænerstab".

- Vi har længe ledt efter den rette profil til rollen som sportschef, og i Olaf er vi overbeviste om, vi har fundet den helt rigtige mand.

- Forventningen er, at samarbejdet helt overordnet styrker vores forretning og dermed giver os endnu bedre forudsætninger for sportslig succes, fortæller Jesper Kristoffersen fra Hvidovre Fighters i en pressemeddelelse.

Olaf Eller har i en årrække haft stor succes som dansk U20-landstræner, og sideløbende med landstrænertjansen har han været aktiv i forskellige klubber.

I denne sæson har han stået i spidsen for Copenhagen Lions i den næstbedste række, hvor han havde sidste arbejdsdag onsdag aften.

- Vi er kommet til den fælles forståelse, at jeg ikke kunne være begge steder. Det var egentlig den oprindelige plan, men sammen med Lions er jeg kommet til den konklusion, at vi stopper samarbejdet, siger Olaf Eller.

Han kommer nu til at arbejde tæt sammen med Hvidovres svenske cheftræner, Peter Enehag, der har skabt et velfungerende kollektiv på et af ligaens mindste budgetter.

At klubben ligger i bunden i den første sæson efter oprykningen er helt som forventet, og nogen prygelknabe har Hvidovre ikke været. Nu skal Eller være med til at videreudvikle klubben.

- Uanset om du er træner eller sportschef, er det altid en spændende udfordring at få det bedst mulige ud af den økonomi, der er til rådighed.

- Jeg ved, at det er selskabets målsætning at skaffe en bedre økonomi, så holdet gradvist kan udvikles. Jeg skal sikre, at fødekæden og samarbejdet med moderklubben, HvIK, er optimalt, siger Eller.

Parterne har foreløbig indgået en aftale uden fast tidshorisont.

/ritzau/