O.J. Simpson løslades efter 9 år i fængsel

Den tidligere NFL-stjerne O.J. Simpson blev for alvor verdenskendt, da han blev tiltalt, men senere frifundet, for drabet på sin ekskone Nicole Brown og vennen Ronald Goldman. (Foto: Foto: Pool/Reuters)

Amerikaneren O.J. Simpson, der har været fængslet i ni år for væbnet røveri, er søndag blevet prøveløsladt.

Den tidligere fodboldstjerne O.J. Simpson er søndag blevet prøveløsladt fra et fængsel i den amerikanske stat Nevada. Det oplyser nyhedsbureauet AP.

Han har siddet i fængsel i knap ni år for væbnet røveriforsøg på et hotel i Las Vegas.

Et panel besluttede i juli, at Simpson, der nu er 70 år, kunne prøveløslades, da han udgør en minimal risiko for offentligheden. De lagde desuden vægt på, at Simpson havde fulgt reglerne i fængslet og ikke tidligere var dømt.

O.J. Simpson sagde under høringen i juli, at han er ked af, at "tingene endte, som de gjorde", og at han ikke vil begå ny kriminalitet.

Han lovede derudover, at han ikke vil "udgøre et problem" under sin prøveløsladelse, og at han gerne vil finde sammen med sin familie og venner igen.

- Jeg har afsonet min straf, og jeg har gjort det så godt og respektfuldt som nogen anden, sagde O.J. Simpson ifølge Reuters og tilføjede:

- Intet af det her ville være sket, hvis jeg havde haft bedre dømmekraft.

O.J. Simpson har nu afsonet sin minimumsstraf på ni år. Maksimumsstraffen var på 33 år. Det skriver nyhedsbureauet AP.

I forlængelse af prøveløsladelsen vil der de næste fem år blive ført tilsyn med Simpson. Det skriver det engelske medie The Guardian.

O.J. Simpson var i 1960'erne og 1970'erne en kendt sportsstjerne i den amerikanske football-liga, NFL, hvor han spillede 11 sæsoner og slog flere rekorder. Det førte direkte videre til en filmkarriere i Hollywood.

Men den succesrige karriere blev overskygget af drabet på O.J. Simpsons ekskone og vennen Ronald Goldman.

Simpson blev tiltalt for mordet, men senere frifundet.

Han blev dog senere i en civil retssag fundet ansvarlig for sin ekskones og Ronald Goldmans dødsfald.

Simpson blev dømt til at betale 33,5 millioner i erstatning til de efterladte familier.

/ritzau/