Officielt: Effenberg henter Helenius til Paderborn
Den tidligere landsholdsspiller Nicklas Helenius skifter til Tyskland, bekræfter AaB. Foto: AaB/Skal Krediteres - Foto Aab AS
Den tidligere tyske storspiller Stefan Effenberg henter Nicklas Helenius til Paderborn på en lejeaftale.

AaB udlejer angriberen Nicklas Helenius til SC Paderborn. Den tyske klubs cheftræner er den tidligere tyske storspiller Stefan Effenberg, og lejeaftalen gælder resten af indeværende sæson.

- Vi ser stadig et topscorerpotentiale i Nicklas Helenius, men qua den nærmest historisk hårde konkurrence vi i øjeblikket har på de offensive pladser, så har vi sammen vurderet, at en udlejning af Nicklas ville være optimalt lige nu, siger AaB's sportsdirektør Allan Gaarde til AaB's hjemmeside.

- Forhåbentlig kan Nicklas genfinde sit niveau i Tyskland, og vi ser frem til, at han vender styrket tilbage til AaB i næste sæson, siger han.

Ifølge den tyske lokalavis Neue Westfälischer har Paderborn fra bunden af den næstbedste række lejet den 196 centimeter lange angriber med en købsoption indskrevet i aftalen.

Paderborn ser frem til at få Helenius på holdet.

- Nicklas er en god fyr, der viser god teknik på trods af sin længde, siger Paderborns sportsdirektør, Michael Born, ifølge Neue Westfälischer.

Helenius har tidligere vist storform i AaB, men han er i efteråret røget ud på bænken til fordel for formstærke Lukas Spalvis.

- Umiddelbart lignede det ikke, at jeg ville få meget tid på banen for AaB i det kommende forår, og derfor er aftalen med Paderborn optimal, så jeg kan få vist mig frem de kommende måneder, siger Helenius til AaB's hjemmeside.

AaB solgte i 2013 Helenius til den engelske Premier League-klub Aston Villa, men opholdet blev aldrig nogen succes. Derfor vendte angriberen allerede i 2014 retur til det nordjyske.

Den høje nordjyde har spillet 161 kampe for AaB. Det er blevet til 52 scoringer. Helenius har to A-landskampe bag sig.

/ritzau/