Øresundsbroen er igen åben for ikke-vindfølsomme køretøjer
Togtrafikken er onsdag aften ramt af det kraftige blæsevejr. Foto: Colourbox/Free
DMI advarer om vindstød af stormstyrke. Onsdag aften er flere færger aflyst på grund af vejret.

Øresundsbroen er åben igen. Dog ikke for lette og vindfølsomme køretøjer.

Det oplyser Københavns Politi klokken et natten til torsdag.

Omkring klokken elleve tirsdag aften meddelte politiet, at Øresundsbroen var lukket for trafik grundet den kraftige blæst.

Samtidig blev færgeafgangene mellem Gedser og Rostock indstillet onsdag aften. Det samme gjorde BornholmerFærgens afgange.

Færgeafgangene mellem Gedser og Rostock forventes at blive genoptaget torsdag formiddag klokken elleve, mens passagerne til BornholmerFærgen skal vente lidt længere.

Her ventes det, at den næste færge sejler fra Rønne torsdag klokken 12.30, mens den første færge fra Ystad sejler 14.30.

Togtrafikken er også ramt. Banedanmark oplyste onsdag aften, at der ikke kørte tog mellem Sorø og Slagelse frem til klokken 22. Det skyldtes væltede træer, som hang i køreledninger.

Lidt før klokken 22 åbnede det ene spor igen, så trafikken kunne genoptages. Der er dog fortsat forsinkelser, skriver Banedanmark på Twitter.

Togpassagerer opfodres til at tjekke Rejseplanen for at holde sig opdateret om togtider.

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) advarede onsdag aften om vindstød af stormstyrke i store dele af landet.

Ifølge DMI kan vindstødene blandt andet medføre, at tagsten blæser ned, store grene knækker, og at træer vælter. Flere af landets politikredse melder da også om flere træer, der er væltet.

I hele landet konstaterer politiet dog, at blæsevejret ikke har haft særligt store konsekvenser.

- Landsdelen har været ramt af uvejr, men uden de store gener. Væltede træer, men heldigvis intet alvorligt, lyder det eksempelvis i et tweet fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Biltrafikken over flere af landets broer er også påvirket. På Langelandsbroen og Svendborgsundbroen betyder vinden, at vindfølsomme køretøjer frarådes at køre på broen.

Forsvarets Operationscenter har også forberedt sig på blæsevejret. Det har for en sikkerheds skyld sendt en redningshelikopter til Bornholm. Her skal den være klar, hvis noget skulle ske i Østersøen.

/ritzau/