Øl skal hjælpe sundhedsvæsnet: Tryllet om til 10.000 liter sprit

Corona
Nyborg Destilleri har lagt arbejdskraft og produktionsanlæg til. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix/arkiv)

Øl, cider, vin og spiritus bliver til håndsprit til sundhedsvæsnet.

Øl i litervis fra blandt andet fynske værtshuse er på få dage blevet kastet ind i kampen mod coronavirusssen covid-19.

Et samarbejde mellem en lang række fynske aktører som bryggerier, restauratører og vinhandlere samt Nyborg Destilleri har i løbet af den seneste uge betydet, at donationer af øl, cider, vin og spiritus er blevet forvandlet til sprit, skriver TV 2/Fyn.

I alt 10.000 liter sprit vil først i næste uge blive kørt fra Nyborg til Borup Kemi på Sjælland. Her vil det blive tilføjet de rette ingredienser, så sundhedsvæsnet kan bruge det til håndsprit.

Således vil de sygeplejersker og læger, der kæmper med at hjælpe coronapatienter, kunne desinficere hænder i det der blandt andet en gang var tre øltanke med hver 1.000 liter Odense Pilsner og tre øltanke med hver 1.000 liter Odense Classic.

De i alt 6.000 liter fynsk øl stod uskænket hen i kælderen under værtshuset Viggos i centrum af Odense. Her er der som alle andre udskænkningssteder lukket på grund restriktioner fra regeringen.

Ud over Viggos har Carlsberg, Royal Unibrev, Storms Pakhus, Bodegaen, Ryans og Blomsten & Bien doneret øl, skriver TV 2/Fyn.

Nyborg Destilleri har lagt arbejdskraft og produktionsanlæg til, mens Energi Fyn har doneret el.

Ørbæk Bryggeri, der som Nyborg Destilleri også er del af Naturfrisk Group, donerede en tankfuld af øllen Fynsk Forår til spritfremstillingen. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix/arkiv)

Nyborg Destilleri har lagt arbejdskraft og produktionsanlæg til. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix/arkiv)