Observatører: IS er nu helt fordrevet fra Raqqa
Medlemmer af Syriens Demokratiske Styrker gør V-tegnet, efter at Islamisk Stat er nedkæmpet i Raqqa. Syriens Demokratiske Styrker, der udgøres af kurdiske og arabiske krigere og støttes af den amerikanskledede koalition mod Islamisk Stat, har ført an i nedkæmpelsen af IS i byen. Raqqa var jihadisternes hovedstad i deres selverklærede kalifat. Foto: Erik De Castro/Reuters

Byen Raqqa i Syrien er nu fuldstændigt renset for Islamisk Stat. Det oplyser overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (Sohr).

Syriens Demokratiske Styrker, der udgøres af kurdiske og arabiske krigere og støttes af den amerikanskledede koalition mod Islamisk Stat, har ført an i nedkæmpelsen af IS i området.

En talsmand for militsen bekræfter oplysningerne fra Sohr.

Militsfolk fra Syriens Demokratiske Styrker fester i gaderne og råber slogans fra deres biler, siger øjenvidner. På Raqqas stadion har militsen hejst sit flag.

- Alting er slut i Raqqa. Vores styrker har vundet kontrol over byen, siger militsens talsmand, Talal Sello, til nyhedsbureauet AFP.

Et stadion og et hospital, som kurdere og arabiske militsfolk tidligere tirsdag indtog fra IS, var jihadisternes sidste base i byen.

22 IS-krigere er dræbt i kampe på hospitalet, siger militsen.

Observatørgruppen Sohr siger, at 3250 blev dræbt under kampe i Raqqa i det nordlige Syrien. 1130 af dem var civile.

Mandag aften hed det, at der var omkring 300 IS-krigere tilbage i Raqqa, og at Syriens Demokratiske Styrker kontrollere 90 procent af byen.

Da IS blev erklæret for endeligt nedkæmpet i Raqqa tirsdag formiddag, var det efter fire måneders kampe om byen, som var jihadisternes hovedstad i deres selverklærede kalifat.

Amerikanske kampfly har bombet vej for de moderate syriske oprøre, som det også skete i de irakiske byer Ramadi, Mosul og Hawija.

Der er sket store civile tab, og situationen for de 15.000 civile, som har været holdt som fanger af IS i Raqqa, er ifølge FN kritisk.

Selv om mange IS-oprørere er dræbt i kampene, og mange andre er taget til fange - og nogle af disse er blevet likvideret - så er tusindvis af jihadister undsluppet. Mange af dem agter at fortsætte deres kamp.

- Oprørere, som skjuler sig blandt civile på flugt, er et stort problem, siger Aymenn al-Tamimi, som er tilknyttet Middle East Forum.

- Nogle af disse oprørere bliver måske i de områder, som IS har mistet, og de etablerer sovende celler, som kan gennemføre angreb, frygter han.

/ritzau/Reuters