Obama drøfter fælles terrorindsats med europæiske ledere

En mand holder en blomst og et stykke papir med teksten "Sammen mod terrorisme" ved en mindehøjtidelighed efter angrebene i Bruxelles. (Foto: Foto: Peter Dejong/AP)

Hollande, Renzi og Cameron mødes mandag med Obama og Merkel i Tyskland for at drøfte terror og Islamisk Stat.

Når USA's præsident, Barack Obama, inden for de kommende dage besøger Tyskland, skal han også mødes med de politiske ledere fra Storbritannien, Frankrig, Tyskland og Italien for at drøfte kampen mod terror og Islamisk Stat.

Det oplyser Det Hvide Hus.

Den franske præsident, François Hollande, den britiske premierminister, David Cameron, samt Italiens premierminister, Matteo Renzi, mødes mandag med Obama og Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, for at tale om antiterrorindsatser i kølvandet på angrebene i Paris og Bruxelles.

- Præsidenten ser frem til at mødes med disse europæiske partnere for at drøfte vores fælles antiterror-bestræbelser og behovet for at dele informationer mellem vores lande og indenfor Europa, siger Det Hvide Hus' talsmand Josh Earnest.

På mødet vil de fem politiske ledere også tale om situationen i Libyen, truslen fra Islamisk Stat i Irak og Syrien samt flygtningekrisen i Europa, tilføjer talsmanden.

På dagsordenen står også forsvarsalliancen Natos tiltag "for at adressere udfordringerne i Europas østlige og sydlige periferi," hedder det i meddelelse fra Det Hvide Hus. Det omfatter krisen i Ukraine.

Onsdag er Obama i Saudi-Arabien og rejser videre til Storbritannien for at mødes med David Cameron, inden han så møder Merkel i Tyskland søndag.

/ritzau/dpa