Nyt krisemøde om ebola

20 eksperter sætter sig onsdag sammen for at vurdere omfanget af ebola-udbrud, der har kostet over 4500 livet.
WHO holder nyt møde om ebola-krisen i Vestafrika.
WHO holder nyt møde om ebola-krisen i Vestafrika. Foto: Abbas Dulleh/AP

En krisekomité i verdenssundhedsorganisationen WHO mødes onsdag for at vurdere omfanget af det omfattende ebola-udbrud, der har kostet over 4500 mennesker livet i mestendels Vestafrika. Eksperterne skal desuden drøfte yderligere tiltag i kampen mod den dødbringende virus.

- Det er tredje gang, at komitéen mødes siden august for at vurdere situationen. Meget er sket. Der har været ebola-tilfælde i Spanien og USA, mens Senegal og Nigeria er blevet fjernet fra listen over de lande, som er ramt af ebola, siger talskvinde for WHO Fadela Chaib.

Krisekomitéen består af 20 uafhængige eksperter. Den 8. august slog komitéen fast, at udbruddet i Vestafrika udgør en international folkesundhedskrise. Komitéen kan blandt andet komme med anbefalinger af restriktioner på rejser og handel.

Komitéen anbefaler allerede screeninger af passagerer, der rejser fra de vestafrikanske lande Guinea, Liberia og Sierra Leone, der er hårdest ramt af ebola-udbruddet.

Over 4000 mennesker i Sierra Leone, Liberia og Guinea har mistet livet under den nuværende ebola-epidemi. Over halvdelen af de smittede i Vestafrika dør af virussygdommen.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.