Nye regler: Nu vil Ryanair have betaling for bestemt type bagage
Ryanairs CEO Michael O’Leary solgte i juni måned en del af sine aktier i flyselskabet for en halv milliard kroner. Foto: Scanpix/arkiv/Chema Moya
Fra 1. november er det ikke længere muligt at tage håndbagage med sig i flyets kabine, medmindre man punger ud for at få prioriteret boarding.

Fra 1. november er det slut med at tage en stor håndbagage med sig i flyet.

Flyselskabet fjerner fra 1. november muligheden for at tage en rygsæk eller kuffert med i kabinen, medmindre man punger ekstra ud for at få prioriteret boarding.

Det skriver flyselskabet i en pressemeddelelse. 

For alle andre passagerer skal håndbagagen nu begrænses til enten en computertaske eller håndtaske. Alt andet håndbagage, der møder kravene på 35 cm x 20 cm x 20 cm bliver lagt i flyets opbevaring ved gaten.

Det sker, fordi Ryanair har haft forsinkede fly på grund af pladsmangel i kabinens bagagerum.

Større bagage til lavere priser

Til gengæld bliver der nu mulighed for at fylde kufferter, der skal tjekkes ind, ekstra godt op. Hvor det indtil videre kun har været muligt at tage 15 kilo almindelig bagage med, bliver grænsen fra 1. november øget til 20 kilo.

- Vi tror på, at muligheden for større bagage til lavere priser vil opmuntre flere kunder til at overveje at tjekke deres bagage ind, så der i mindre omfang er personer med to håndbagage, der medfører forsinkelser, siger Ryanairs marketingschef Kenny Jacob.

Hvis man betaler ca. 38 kroner ekstra (5 euro) kan man købe prioriteret boarding, som betyder, at man kan medbringe en lille håndbagage i kabinen, hvis den ellers lever op til kravene. Der vil dog være en grænse for antallet af passagerer med prioriteret boarding, oplyser Ryanair.

Delte meninger

I kommentarsporet på Ryanair's Facebookside, hvor de har offentliggjort ændringerne, bliver det taget imod med blandede fornemmelser. 

Flere er bekymrede for, om de nye regler vil gøre deres rejser ekstra langvarige og besværlige. En kvinde skriver i kommentarsporet:

- Jeg vil ikke sætte min bagage i flyets opbevaring. Jeg vil kunne gå ud af flyet, gennem paskontrollen og direkte ind i min taxi for at begynde min ferie. Hvorfor skal jeg bruge en ekstra time i lufthavnen på at vente på min bagage? 

En anden kvinde er anderledes positiv over for ændringer. 

- Jeg kan lide det her, efter mange gange at have set mennesker med to stykker bagage, der er en del større end, hvad der er tilladt. Jeg er glad for, at vi kan få den større bagage i opbvaring - jeg kan lide alle de her ændringer, skriver hun i kommentarsporet.