Ny udvikling i Emilie Meng-sag: Vidne så mand løfte noget tungt

Vidne har set en bil, som matcher beskrivelse af den bil, der måske kan knyttets til Emilie Mengs drab.
Vidnet så "en mindre eller mellemstor lys bil, som var parkeret og havde bagklappen åben". Derudover så personen også en mand.
Vidnet så "en mindre eller mellemstor lys bil, som var parkeret og havde bagklappen åben". Derudover så personen også en mand. Foto: Privat efter aftale med familien

Godt et år efter Emilie Mengs forsvinden har et nyt vidne henvendt sig til politiet. Vidnet kan have set gerningsmanden, der kidnappede og dræbte den blot 17-årige pige.

Det oplyser Søren Ravn vicepolitiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi onsdag.

Politiet har talt med en kvinde, der har set en bil og en mand, som muligvis kan knyttes til Emilie Mengs forsvinden 10. juli sidste år.

Det er endnu svært at sige, hvor stor en betydning det nye vidne har for sagen, vurderer vicepolitiinspektøren.

- Det kan være gerningsmanden, som vidnet har set. Det kan også være en, der har et legalt ærinde.

- Uanset hvem det måtte være, så er vi meget interesseret i at få skabt et fuldstændigt billede af, hvem der har været i området derude (om morgenen 10. juli 2016, red.), siger Søren Ravn.

Det nye vidne henvendte sig, efter at politiet i juni i år offentliggjorde billeder af en lys, formentlig hvid bil af modellen Hyundai i30. Bilen kan knyttes til stationen i Korsør på det tidspunkt, hvor Emilie Meng forsvandt.

Vidnet, som politiet har talt med, så samme dag nogle timer efter Emilie Mengs forsvinden en bil, der matcher beskrivelsen.

Hun så "en mindre eller mellemstor lys bil, som var parkeret og havde bagklappen åben". Derudover så kvinden også en mand.

- Ved siden af bilen stod en mand, og det så ud, som om han løftede på en tung genstand, lyder beskrivelsen i en pressemeddelelse.

Det kvindelige vidne passerede bilen og manden på Vestre Ringvej i Borup ved nedkørslen til Regnemarks Bakke.

Regnemarks Bakke er ifølge politiet interessant, fordi det var der, Emilie Mengs lig blev fundet juleaftensdag 2016.

Kvinden har fortalt, at hun kørte bag en traktor på Vestre Ringvej. Det fik hende til at sænke farten. Der var desuden en anden bil bag traktoren.

Da det er et år siden, at kvinden har gjort sine observationer, har politiet også brug tid på at "kvalificere" oplysningerne.

- Vi har brugt noget tid på at kvalificere det vidneudsagn og forbinde de oplysninger, vi har fået, med andre elementer i efterforskningen, siger Søren Ravn.

- Derfor er vi ret sikre på, at tidspunktet passer, og derfor går vi også i dag massivt ud og beder om, at de personer, som måtte have været på stedet derude i det relevante tidsrum, henvender sig.

Helt præcist vil politiet gerne høre fra folk, der har været i nærheden af nedkørslen ved Vestre Ringvej til Regnemarks Bakke i Borup i tidsrummet mellem klokken 07.00 og 09.00 10. juli sidste år.

Det var tidligt søndag morgen den dag, at den 17-årige Emilie Meng forsvandt. Hun havde været i byen med to veninder i Slagelse.

Hun blev sidst set klokken 04.00, da hun tog afsked med veninderne ved Korsør Station for at gå hjem til forældrenes hus i centrum af Korsør.

Knap et halvt år efter Emilie Mengs forsvinden blev hendes lig fundet juleaftensdag i en sø nær Borup på Midtsjælland.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.