Ny straf til kvindelig læge: Dømt forbedrageri

En 51-årig læge, der er dømt for bedrageri, skal betale 110.000 kroner i erstatning til Region Sjælland.

Østre Landsret har onsdag idømt en 51-årig kvinde betinget fængsel i fem måneder for bedrageri mod Region Sjælland. Straffen blev gjort betinget på vilkår om 100 timers samfundstjeneste.

Det er en mildere straf end byrettens, hvor kvinden blev idømt halvandet års ubetinget fængsel.

Kvinden, der praktiserede som læge i Kalundborg fra 2011 til 2012, blev desuden frakendt retten til at arbejde som læge indtil videre. Hun skal betale en erstatning på 110.000 kroner til Region Sjælland.

Kvinden åbnede sin egen praksis i Kalundborg i 2011, hvor hun overtog flere patienter fra regionen.

Men i 2012 modtog Region Sjælland et tip fra en ansat om, at alt ikke var, som det skulle være i praksissen. Det førte samme år til en politianmeldelse.

Kvindens praksis var hurtigt begyndt at tjene markant flere penge end tidligere - og mere end nogen anden praksis i regionen.

Den 51-årige læge, der har nægtet sig skyldig, har blandt andet tidligere forklaret, at roderiet skyldtes, at hendes praksis havde brugt mange vikarer.

Ud over bedrageri fandt landsretten - ligesom byretten - lægen skyldig i at have forsømt sine opgaver over for syv patienter.

Blandt andet fordi hun gav patienter stærk smertestillende og vanedannende medicin uden at have undersøgt patienterne tilstrækkeligt og havde sjusket journalføring.

Det var i maj sidste år, at kvinden i Retten i Holbæk blev dømt for bedrageri for 1,2 millioner kroner.

Landsretten fandt det derimod kun bevist, at kvinden havde snydt regionen for mindst 110.000 kroner.

Dommerne var dog ikke enige. Tre dommere ville dømme for bedrageri for 600.000 kroner, mens de tre andre alene ville dømme for 110.000 kroner.

/ritzau/