Ny opgørelse: Blot 3 ud af 1.195 Uber-chauffører betalte korrekt skat
99 procent af de undersøgte Uber-chauffører betalte ikke korrekt skat. Arkivfoto: Simon Skipper - Ritzau/Scanpix.
Når det var billigt at tage en Uber-taxi i Storkøbenhavn, var der en klar grund: Næsten alle chauffører betalte ikke korrekt skat og/eller moms. Og mange af dem er mistænkt for socialt bedrageri, viser ny opgørelse fra SKAT.

SKAT har set på 1.195 tidligere Uber-chaufførers skatteforhold. 99 procent af dem har snydt i forhold til betaling af skat og/eller moms. Blot 3 af 1.195 chauffører har betalt den korrekte skat og moms. 

Det fremgår af en opgørelse, som SKAT har udarbejdet. 

De 1.192 chauffører, som har snydt, har fået foretaget skatte- og momsmæssige ændringer for i alt cirka 26,5 millioner kroner, skriver SKAT til Avisen.dk.

Det betyder, at der skal efterbetales cirka 11,3 millioner kroner tilbage. Altså penge de tidligere Uber-chauffører har 'glemt' at betale til samfundets kasser.

- Det er helt usædvanligt, at vi finder fejl i over 99 procent af de sager, som vi gennemgår. Og det er selvfølgelig ikke i orden, for alle skal betale skat af deres indtægter. Samtidig giver det unfair konkurrence.

- Nu sender vi opkrævninger ud til de chauffører, så de får betalt den skat, de skal. Derudover har vi anmodet de hollandske skattemyndigheder om oplysninger for 2016 og 2017, så vi kan kontrollere, om chaufførerne har indberettet de rigtige oplysninger i begge år, udtaler underdirektør i SKAT Søren Buus i en pressemeddelelse fra SKAT.

Søren Buus opfordrer på samme tid alle personer, der ved, at de har haft en indkomst som Uber-chauffører i 2017, til at selvangive det, inden det er for sent.

Chauffører skal i gennemsnit betale 9.423 kr. tilbage

Restancerne i skat svarer til, at hver af de pågældende Uber-chauffører skal betale 9.423 kroner ekstra i skat og moms. Ændringerne er dog forskellige i størrelsen fra chauffør til chauffør.

154 af af de 1.192 sager er sendt videre til en særlig enhed i SKAT, som skal vurdere, om personerne skal modtage en bøde oveni beskatningen, fordi de har "handlet groft uagtsomt".

Alt i alt har SKAT gennemgået oplysninger fra i alt 1.799 chauffører.

Tre ud af fire af dem modtog sociale ydelser i samme år, hvor de havde en indkomst som Uber-chauffører.

I samarbejde med de relevante myndigheder bliver det nu undersøgt, om chaufførerne har modtaget sociale ydelser, som de ikke var berettiget til. Altså for eksempel kørt for Uber, samtidig med at de har fået kontanthjælp, dagpenge eller andre ydelser. 

- SKAT har nu sendt disse sager til de relevante myndigheder, der skal undersøge, om chaufførerne har modtaget sociale ydelser, som de ikke var berettiget til, siger Søren Buus.

SKAT har den 1. december 2017 bedt de hollandske skattemyndigheder om indtægtsoplysninger for Uber-chauffører, der har boet i Danmark, for 2016 og 2017.

Læs Avisen.dk's tema om Uber her.