Ny landstræner vil banke hierarkiet på plads
Klavs Bruun Jørgensen er klar til at føre an, når han sætter sig i sædet som landstræner for Danmarks håndboldkvinder. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO
Den kommende træner for håndboldkvinderne mener, at han selv skal gå forrest, så der ikke bliver problemer.

Klavs Bruun Jørgensen er kendt som en mand, der er klar til at skære igennem.

Det mener mange, at den kommende træner for håndboldkvinderne får brug for, når han den 1. juni overtager landstrænerjobbet.

Den tidligere landstræner Jan Pytlick havde nemlig ved flere lejligheder problemer med utilfredse spillere.

Klavs Bruun Jørgensen mener, at meget afhænger af ham selv i den forbindelse.

- Jeg synes, det er lidt synd for damelandsholdet, at det bliver udlagt sådan. Det handler om, hvad der kommer fra mig, når jeg tiltræder.

- Hvis de her ting med hierarki er på plads, så bliver der ikke så meget ballade, siger han.

Klavs Bruun Jørgensen, der fortsætter i sit job som træner for Team Tvis Holstebros herrehold sæsonen ud, har tidligere befundet sig i et job, hvor han skulle vise, hvem der var chefen.

- Da jeg begyndte i AG København, havde vi 12 nye spillere. Der var 12 kokke, og vi skulle lige finde ud af, hvem der gjorde hvad. Og dér blev det hurtigt gjort klart, hvem der var hanhunden. Det var mig.

- Hvis man ikke har de typer, der går forrest, så må man selv gøre det som træner. Den rolle skal man være fuldstændig klar over. Jeg kender endnu ikke pigerne så godt, men det finder jeg hurtigt ud af, siger han.

/ritzau/