Ny kontrol: Arbejdstilsynet afslører flere lovbrud

Foto: Jeppe Michael Jensen / Scanpix

 

Arbejdstilsynet begyndte den 1. november en ny kontrolmetode på landets byggepladser, som allerede den første måned har givet betydelige resultater.

Det skriver Fagbladet 3F.

Der afsløres farlige arbejdsforhold og andre problemer hos langt flere virksomheder end tidligere. Faktisk er der tale om næsten en firedobling.

Det fremgår af et notat, som beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen sendte til Folketingets beskæftigelsesudvalg lige før jul. Arbejdstilsynet har i november givet påbud, forbud og andre afgørelser til 43 procent af virksomhederne på de besøgte byggepladser. Tidligere var det kun 13 procent af firmaerne, der fik besked på at ændre på deres arbejdsforhold.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen er meget tilfreds.

- Det er imponerende med en firedobling af hit på byggepladser, siger Troels Lund Poulsen.

Arbejdstilsynet har brugt den nye metode på 114 forskellige byggepladser i løbet af november. Her er 354 forskellige virksomheder kontrolleret.

Hensigten med den nye kontrol er at nedbringe antallet af ulykker og nedslidning. Arbejdstilsynet kommer i højere grad end tidligere på uanmeldte besøg.

Noget andet nyt er, at de tilsynsførende ikke nøjes med at tjekke for eksempel murerfirmaet på pladsen. De kommer rundt på hele byggepladsen. De tager fat i en lang række af de firmaer, som er i gang.

Selv om der afsløres mange flere problemer, så fortæller Troels Lund Poulsen, at virksomhederne synes, kontrollen er meningsfuld.

- De har særligt rost Arbejdstilsynets fokus med at gennemgå hele byggepladsen.

Det skriver han i notatet til Folketingets beskæftigelsesudvalg.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.