Ny dansk duo ror sig til bronze ved VM

Sport

Kun USA og New Zealand var hurtigere end den danske båd i kvindernes toer uden styrmand ved VM i roning.

Den nye roduo Lærke Berg Rasmussen og Christina Juhl Johansen var mandag i aktion for første gang ved et VM, da de tog hul på mesterskabet i Sarasota i Florida.

Lørdag var det så tid til parrets første VM-finale i kvindernes toer uden styrmand, og her blev det til bronzemedaljer for den nye konstellation.

Rasmussen og Johansen tilbagelagde de 2000 meter i tiden 7 minutter og 6,21 sekunder.

Den danske båd kom godt fra start og førte en overgang løbet.

Siden blev danskerne overhalet af bådene fra New Zealand og USA, og selv om danskerne kæmpede for sølvmedaljerne til det sidste, var det ikke nok til at indhente amerikanerne.

Medaljerne var der imidlertid aldrig tvivl om. Den danske duo var mere end seks sekunder foran båden fra Storbritannien, der måtte tage til takke med en fjerdeplads.

Senere var Juliane Elander Rasmussen og Anja Runge Holmegaard i aktion i kvindernes finale i letvægtsdobbeltsculler.

Ligesom Lærke Berg Rasmussen og Christina Juhl Johansen kom de stærkt ud af starthullerne.

Men de danske roere kunne ikke holde kadencen og sejlede langsomt ned gennem feltet. Rasmussen og Holmegaard sluttede sidst i tiden 7 minutter og 5,53 sekunder, mens Rumænien i en tæt duel krydsede målstregen først.

I mændenes firer uden styrmand havde Joachim Sutton, Tøger Berg Rasmussen, Tobias Kempf og Steffen Bonde sikret endnu en dansk finaleplads.

Men modstanderne i finalen var for stor en mundfuld for den danske båd, der sluttede cirka ti sekunder efter den australske vinderbåd.

De fire danskere kom ind i tiden 6 minutter og 5,05 sekunder og endte med en placering som nummer fem ud af de seks både.

/ritzau/