Ny DA-direktør: Flygtninge skal hurtigere ind på arbejdsmarkedet

Dansk Arbejdsgiverforening vil have flygtninge hurtigere ind på arbejdsmarkedet.
Der skal sættes gang i en arbejdsrettet indsats allerede fra dag et, når flygtninge får opholdstilladelse, lyder det fra Dansk Arbejdsgiverforeningsdirektør Jacob Holbraad.
Der skal sættes gang i en arbejdsrettet indsats allerede fra dag et, når flygtninge får opholdstilladelse, lyder det fra Dansk Arbejdsgiverforeningsdirektør Jacob Holbraad. Foto: Scanpix

Arbejdsudbuddet i Danmark skal være større. Flere indvandrere og danskere skal ud på arbejdsmarkedet frem for at være på offentlig forsørgelse eller i langvarige integrationsforløb.

Sådan lyder det fra den nye direktør for Dansk Arbejdsgiverforening, Jacob Holbraad, forud for trepartsforhandlingerne, der begynder om et par uger. Det skriver Ugebrevet A4.

- Flere skal gå fra at være passive forsørgede til at indgå i arbejdsstyrken, siger Jacob Holbraad, der mener, at flygtninge kan komme langt hurtigere ud på det danske arbejdsmarked.

Allerede fra dag ét, når en flygtning får opholdstilladelse, skal der sætte gang i en arbejdsrettet indsats, og når flygtningene får anvist boliger, skal der tages hensyn til, hvilke kompetencer de har, så de placeres i en del af landet, hvor der kunne være jobmuligheder, foreslår han.

Han understreger, at flygtningene ikke skal mødes med beskeden om, at de ikke er jobparate, når de kommer hertil.

- Udgangspunktet ude i kommunerne skal være, at den enkelte flygtning er jobparat. Man skal ikke klientgøre dem i tre år i et integrationsprogram, siger Jacob Holbraad til Ugebrevet A4.

Han mener, at det står i vejen for integrationen, når flygtninge skal på et hav af skoleophold og kurser, før de kan få adgang til arbejdsmarkedet.

- Det eneste, man for alvor opnår, er, at de bliver integreret i kommunen og ikke ude på virksomhederne, siger han.

Jacob Holbraad mener også, at for mange danskere i dag er på førtidspension, mens de i virkeligheden burde være i arbejde, og DA vil foreslå at flytte visiteringen af førtidspensioner fra kommunerne og over i en central statslig myndighed, så færre får tilkendt førtidspension.

Ifølge ham er der nemlig store forskelle fra kommune til kommune i antal borgere, der får tilkendt førtidspension, et udtryk for at nogle kommuner er for gavmilde, når de uddeler førtidspensioner.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.