Nu er det endeligt: Don Ø skal i fængsel
Flemming "Don Ø" Østergaard står til 1,5 års fængsel for kursmanipulation, efter Procesbevillingsnævnet har sagt nej til at lade sagen gå til Højesteret. Arkivfoto. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix
Tidligere Parken-topfolk får nej til at føre sag om kursfup i Højesteret.

Procesbevillingsnævnet afviser at lade to tidligere Parken-topfolk Flemming "Don Ø" Østergaard og Jørgen Glistrup føre sag om kursmanipulation til Højesteret.

Dermed står en dom fra landsretten på 1,5 års fængsel ved magt.

Det oplyser Andro Vrlic, forsvarer for Jørgen Glistrup.

- Jeg synes, at det er ærgerligt, for jeg mener, at der var en række punkter, hvor det kunne have været interessant at få Højesterets stilling til landsretssagen. Det får vi så ikke, men det er jo sådan, at systemet er skruet sammen, siger han.

Tidligere Parken-formand Flemming Østergaard og tidligere Parken-direktør Jørgen Glistrup fik i Østre Landsret hver halvandet års fængsel for grov kursmanipulation.

Kursmanipulationen skete i forbindelse med Parkens handel med egne aktier i en periode i 2007 og 2008.

Samtidig får Flemming Østergaard konfiskeret ni millioner kroner for aktieoptioner, mens Jørgen Glistrup får konfiskeret 800.000 kroner. Dommen faldt 23. marts.

Østre Landsret skærpede byrettens dom på henholdsvis fire og seks måneders fængsel.

De to havde nægtet sig skyldige og søgte Procesbevillingsnævnet om at få sagen i Højesteret.

- Jeg havde i min vildeste fantasi ikke forestillet mig en dom, som den der er faldet. Der var jo en årsag til, at vi appellerede den meget mildere dom fra byretten med tro på frifindelse, skrev 73-årige Flemming Østergaard dengang i en kommentar.

Flemming Østergaard bekræfter over for Ritzau, at Procesbevillingsnævnet har afvist sagen, men ønsker ikke at kommentere yderligere.

Ifølge forsvarer Andro Vrlic har afsoningen af dommen til de to tidligere direktører været sat i bero, mens Procesbevillingsnævnet behandlede sagen.

Men med onsdagens afgørelse vil de ifølge advokaten formentlig blive indkaldt til et åbent fængsel.

Typisk vil der gå nogle måneder, og så skal man påbegynde sin afsoning, lyder det fra Andro Vrlic.

/ritzau/