Nordkorea sender atleter til vinter-OL i Sydkorea

På et møde mellem Nordkorea og Sydkorea har nabolandene snakket om både vinter-OL og familiegenforeninger.
Nordkorea har meddelt Sydkorea, at man vil sende en delegation til vinter-OL i Pyeongchang næste måned.
Nordkorea har meddelt Sydkorea, at man vil sende en delegation til vinter-OL i Pyeongchang næste måned. Foto: Pool/Reuters

Nordkorea vil sende en delegation af højtstående embedsmænd, atleter og tilhængere til vinter-OL i den sydkoreanske værtsby Pyeongchang.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Udmeldingen kommer i forbindelse med et sjældent møde natten til tirsdag dansk tid mellem Nordkorea og Sydkorea.

Et nordkoreansk kunstskøjteløberpar har kvalificeret sig til OL, men blev ikke registreret til legene i tide. Der er dog mulighed for, at parret kan få dispensation og dermed være med i Pyeongchang i næste måned.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Ved tirsdagens møde har Sydkorea også foreslået, at familier, som er blevet adskilt under konflikten mellem Nordkorea og Sydkorea, kan blive genforenet i næste måned, skriver Reuters.

Den nordkoreanske deltagelse ved vinter-OL er et stort skridt i forhold til at genoprette et godt forhold mellem de koreanske naboer.

Siden årsskiftet har der været flere tegn på opblødning i det ellers anstrengte forhold mellem de to koreanske naboer.

I sin nytårstale omtalte Nordkoreas leder, Kim Jong-un, blandt andet det kommende vinter-OL med et ønske om, at det ville blive en succes.

Under tirsdagens møde i grænsebyen Panmunjom foreslog Sydkorea angiveligt, at de to nabolande skulle gå ind på det olympiske stadion side om side ved åbningsceremonien i Pyeongchang.

- Folket har et stort ønske om at se nord og syd bevæge sig mod fred og forsoning, siger Ri Son-gwon, formand for den nordkoreanske statsstyrede Komité for Fredelig Genforening af Korea.

Det bliver første gang siden 2010, at Nordkorea deltager i vinter-OL.

Vinter-OL i Sydkorea begynder 9. februar.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.