Norden tager fusen på analytikere
Norden åbnede børsdagen med en stigning på syv procent efter flot kvartalsregnskab.
Er kommet godt ud af første kvartal.
Er kommet godt ud af første kvartal. Foto: DS Norden/free

Der var ikke rigtigt nogen aktieanalytikere, der havde forestillet sig, at rederivirksomheden Norden skulle komme så godt ud af første kvartal i år, som regnskabet viste.

Driftsresultatet endte i et plus på 47,3 millioner dollar, hvilket var langt bedre end sidste års underskud i samme periode på 7,7 millioner dollar.

Det var også væsentligt højere end det skøn på 10 millioner dollar, som Ritzau Estimates spurgte sig frem til inden regnskabsaflæggelsen.

Det har markedet kvitteret for og sendt aktiekursen opad. Kort tid efter børsåbningen var den steget fra 133 til 142, svarende til en stigning på knap syv procent.

Det er hovedsageligt tankforretningen, der har skabt overskuddet. Her lever rederierne højt på, at en del af verdenskapaciteten bliver brugt som flydende olielagre, og derfor er udbuddet faldet.

Når det gælder tørlastforretningen, er driftsresultatet på 4 millioner dollar ikke prangende, men der er bedring på vej, siger vice president Martin Badsted til Ritzau Finans.

- I tørlast ser vi et historisk lavpunkt, men der er sket noget positivt, for folk er begyndt at skrotte skibe på kraftig vis.

- Rebalanceringen af mængder og skibe er begyndt at ske, men det er for tidligt at se nogen effekter endnu, siger Martin Badsted.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.