NNF til Danish Crown: Anerkend fejl, eller vi ses i retten
"Danish Crown skal anerkende, at de har opført sig helt urimeligt. Ellers har den her sag retning mod Arbejdsretten," siger NNF om trusler mod slagterimedarbejdere i Horsens. Foto: COLOURBOX
Det er på tide at sætte foden ned overfor Danish Crown. Det mener Fødevareforbundet NNF, efter slagterikoncernen i fredags truede med at køre slagtesvin ud af landet, fordi medarbejderne nedlagde arbejdet i Horsens.

Anerkend jeres fejl i sagen, eller vi ender i Arbejdsretten.

Så klar er meldingen fra fagforeningen NNF, der er voldsomt utilfreds med den behandling, slagteriarbejdere i fredags var udsat for på Danish Crown i Horsens.

Her valgte medarbejderne at nedlægge arbejdet, fordi deres akkordvilkår er blevet ændret, så det er sværere at holde timelønnen.

I fredags førte det til, at ledelsen truede de ansatte med at tage deres arbejde fra dem. Sådan udlægger fællestillidsmand Klaus Olesen det:

- Ledelsen sagde, at hvis der var en ulovlig arbejdsnedlæggelse, vil der fremover blive kørt flere grise til slagtning i Essen i Tyskland, så der bliver færre svin at slagte i Horsens, fortæller han.

Læs også: Tillidsmand raser: Danish Crown-chef truede os

Det kan ende i Arbejdsretten

Den trussel har vakt vrede i NNF, der nu har indkaldt Dansk Industri - der repræsenterer Danish Crown - til et mæglingsmøde.

- Vores mål er, at Danish Crown anerkender, at de har lavet en fejl i den her sag. Det håber jeg meget, de gør, for ellers har den her sag retning mod Arbejdsretten, siger Jim Jensen, forbundssekretær i NNF.

Ifølge Jim Jensen er det langt fra første gang, Danish Crown opfører sig "for bombastisk" over for de ansatte.

- Den her episode bygger oven på mange tidligere episoder. Det er blevet hverdag, at true medarbejderne med at køre svin til andre slagterier, hvis de ikke makker ret. Det er fuldstændig urimeligt, siger Jim Jensen.

Danish Crown: Uenig i udlægning

Hos Danish Crown er man ikke enig i, at der er blevet fremført trusler:

- Der var en situation i fredags, hvor vi var bagud i forhold til, hvor mange svin vi skulle slagte. Derfor forklarede vores ledelse, at hvis medarbejderne valgte at nedlægge arbejdet, så måtte vi stoppe slagtningen og køre svinene et andet sted hen, siger pressechef i Danish Crown, Jens Hansen og fortsætter:

- Det var ikke ment som en trussel.

Han vil ikke fortælle, om Danish Crown vil komme NNF i møde og anerkende, at der er blevet begået en fejl. Om sagen kan ende i Arbejdsretten, vil han heller ikke kommentere på.

- Vi har et klart princip om, at vi ikke tager den her slags ting igennem pressen, siger Jens Hansen.

NNF håber at kunne mødes med DI til mæglingsmødet inden for de næste to uger.

DI har ingen kommentarer til sagen, oplyser de til Avisen.dk.