Nilofer flygtede til Danmark: Nu takker hun velfærds-Danmark
"Tak fordi I gav min familie en chance i livet og løftede os op fra bunden af krigen til universiteternes læsesale", skriver den 25-årige afghanske kvinde Nilofer Abbasi i et debatindlæg. Foto: Privatfoto
"Uden det danske velfærdssystem havde hverken min mor eller jeg stået her i dag", takker den 25-årige afghanske flygtning, Nilofer Abbasi, Danmark. Hun har fået en uddannelse og hendes mor har købt hus.

- Selv om forestillingen om paradis ikke stemte helt overens med de grå københavnske gader, var det ikke mindre mirakuløst, da Danmark tog imod mig og min familie med åbne arme.

Nilofer Abbasi er afghaner og flygtede til Danmark i 1999 med sin familie. I dag takker hun velfærds-Danmark for, at hendes analfabete mor med et rengøringsjob kunne købe sig et hus i Rødovre, og at hun selv kunne få en uddannelse som 25-årig.

Det skriver hun i et debatindlæg i Politiken

Hun er nemlig fuld af taknemmelighed overfor Danmark, føler sig velkommen og godt taget imod.

Selvom statistikkerne i dag siger noget andet. Nemlig at indvandrere koster samfundet millioner af kroner, og at de ender på overførselsindkomst. 

Men imellem de triste statistikker har Nilofer Abbasi altså fundet mirakler i det danske samfund. 

 - Derfor vil jeg, i anledning af min 25 års fødselsdag her i maj, benytte lejligheden til at sige tusind tak til Danmark og den danske befolkning, der har kæmpet for en samfundsmodel, der muliggør, at alle får en reel chance i livet – også selv om de står med en tom rygsæk i Københavns Lufthavn, skriver hun i debatindlægget i Politiken. 

Nu vil hun selv være med til at bidrage til fælles velfærd. For uden hjælp fra Danmark havde hun ikke stået med en uddannelse i dag, pointerer hun.