Nikolaj Jacobsen: Vi tager selvtillid med til januar

Sport
Landstræner Nikolaj Jacobsen så mange opløftende ting under Golden League-turneringen på hjemmebane. (Foto: Foto: Bo Amstrup/Scanpix)

Landstræneren er generelt tilfreds med indsatsen ved Golden League, som Danmark vandt efter tre sejre.

Tre kampe, tre sejre.

Det blev det samlede facit for Danmarks mandlige håndboldlandshold ved Golden League-turneringen på hjemmebane, efter at Danmarks OL-guldvindere søndag sluttede af med en flot 27-23-sejr over Frankrigs verdensmestre i Herning.

Landstræner Nikolaj Jacobsen er da også ganske fint tilfreds efter sejrene på 24-19 over Norge, 26-25 over Polen og altså til sidst sejren over Frankrig.

- Vi har taget fine skridt i løbet af ugen. Vi fik indstillet os fint på modstanderne i alle kampene.

- Mod Polen stillede vi med nogle opstillinger, vi ikke havde trænet så meget i, men både mod Norge og Frankrig leverede vi noget fint angrebsspil.

- Tre sejre på hjemmebane er meget positivt, og det giver da også selvtillid og tro på tingene. Det kan vi helt sikkert tage med, når vi samles igen tidligt i januar, siger landstræneren.

Nikolaj Jacobsen og landsholdet skal i januar næste år først samles for at deltage ved Golden League-stævnet i Frankrig, hvor Frankrig, Norge og Egypten er modstanderne.

Herefter gælder det EM i Kroatien, der også spilles i januar.

Danmark leverede søndag aften en opløftende indsats mod de franske verdensmestre, der blev nedlagt foran over 10.000 tilskuere i Boxen i Herning.

Danmark førte 15-10 ved pausen, og franskmændene var trods et stjernespækket hold aldrig i nærheden af sejren.

- Resultatet er rigtig fint isoleret set. Vi kontrollerede kampen, især efter 20 minutter, og vi kom fint ud til anden halvleg.

- Vi gav dem ikke muligheden for at komme tilbage, og det er jeg selvfølgelig svært tilfreds med, siger Nikolaj Jacobsen.

Landstræneren bemærkede dog, at hans franske kollega, Didier Dinart, benyttede kampen til at bruge hele truppens bredde med hyppige udskiftninger.

- Så vil jeg gerne minde om, at det var en træningsturnering, og at vi måske spillede noget mere smalt (brugte færre spillere, red.) end franskmændene.

- Nikola Karabatic spillede ikke meget i forsvaret, men det skal ikke tage noget fra vores sejr. Defensivt stod vi utroligt godt lige som mod Norge, og vi havde en fremragende Niklas Landin i målet.

- Jeg synes også, at vores kontraspil var utrolig godt, især fra det 20. til det 40. minut, hvor vi straffede franskmændene.

- Langt hen ad vejen leverede vi noget godt angrebsspil, men man kunne godt se, at vi manglede noget timing, siger Nikolaj Jacobsen.

Et stort spørgsmål før Golden League var positionen som højre back på landsholdet, efter at veteranen Kasper Søndergaard for nylig annoncerede sit stop på landsholdet.

Med Niclas Kirkeløkke ude af billedet på grund af en skulderskade var det op til Martin Larsen og Peter Balling at udfylde pladsen under Golden League.

Peter Balling fik chancen mod Frankrig og kvitterede med fire mål og "en virkelig flot landskamp" ifølge landstræneren.

- Lige nu ser det ud til, at Peter har næsen foran Martin. Og så er det klart, at Niclas har været med før og spillet rigtig godt i de kampe, hvor jeg har været landstræner.

- Han er helt sikkert også udset til at få en vigtig rolle på dette landshold.

- Lige nu er Niclas skadet. Men hvis han kommer tilbage i en god fysisk form, og hvis hans skulder er i top igen, så er Niclas helt klart inde i billedet til at komme med på det hold, der skal samles i januar, siger Nikolaj Jacobsen.

/ritzau/