Nick blev hjerneskadet på jobbet: Firma nægter at betale erstatning
Nick Vejle fik en hjerneskade, da han forsøgte at redde to livstruede fiskere i lastrummet på en fiskekutter. Foto: Fagbladet 3F
Landsretten skal nu afgøre, om Nick Vejle skal have erstatning efter en arbejdsulykke, hvor han blev hjerneskadet. Hans tidligere arbejdsgiver vil ikke betale erstatning.

Retten i Hjørring har for nylig tilkendt erstatning til 28-årige Nick Vejle, der fik en hjerneskade, da han forsøgte at redde to livstruede fiskere i lastrummet på en fiskekutter.

Men den tidligere pumpemand skal ikke have erstatning for svie og smerte samt tabt arbejdsfortjeneste. Det mener hans tidligere arbejdsgiver, Grenaa Lossekompagni ApS, som har netop har anket byrettens dom til landsretten.

Det skriver Fagbladet 3F.

Anken ærgrer Nick Vejle.

- Det er meget irriterende. Nu havde jeg lige håbet på, at jeg var ovre alt det her, skriver han i en SMS til Fagbladet 3F.

Retten i Hjørring afgjorde , at det var Grenaa Lossekompagni ApS' forpligtigelse at instruere Nick Vejle om de risici, der kunne være forbundet med at gå om bord på fiskekuttere.

Byretten mener, at firmaet har handlet "ansvarspådragende" og derfor er erstatningsansvarlig for følgerne af arbejdsulykken, fremgår det af dommen.

Ejer af og direktør hos Grenaa Lossekompagni ApS, Jan Kvist Nielsen, er meget fåmælt, da Fagbladet 3F ringer for at få hans kommentarer til anken.

- Jeg har ingen kommentarer. Ring til advokaten, siger Jan Kvist Nielsen.

Fagbladet 3F har tirsdag uden held forsøgt at få kommentarer fra advokat Torben Alexander Rhodin, der førte sagen i byretten for Grenaa Lossekompagni.

Advokat Marianne Fruensgaard fra firmaet HjulmandKaptain har ført sagen for Nick Vejle, der på ulykkestidspunktet var medlem af fagforeningen NNF. Hun undrer sig over, at dommen fra byretten er blevet anket.

- I forhold til den foreliggende, ret klare dom fra byretten og størrelsen på den tilkendte erstatning, er jeg overrasket over, at man også vil ulejlige landsretten med denne sag, siger Marianne Fruensgaard.

Hun forventer, at sagen tidligst vil komme for landsretten i efteråret 2018 og måske først i 2019.