Nibali kopierer tidligere triumf i Lombardiet Rundt

Sport
Vincenzo Nibali tog lørdag karrierens anden sejr i endagsklassikeren Lombardiet Rundt. (Foto: Foto: Jaime Reina/arkiv/AFP)

Årets sidste cykelmonument, Lombardiet Rundt, blev vundet af hjemmebanefavoritten Vincenzo Nibali.

I 2015 vandt Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) Lombardiet Rundt, og til årets udgave af løbet havde arrangørerne valgt en tro kopi af den rute, som italieneren sejrede på.

Det udnyttede den italienske stjernerytter til at snuppe sin anden sejr i løbet, da han satte alle de andre store navne til vægs på de sidste 20 kilometer.

Lombardiet Rundt er cykelsæsonens femte og sidste monument (de største endagsklassikere, red.) og er den sidste store udfordring på løbskalenderen.

Det var et løb, hvor den store udskilning lod vente på sig.

Med 170 forholds ukomplicerede kilometer efterfulgt af 77 stærkt kuperede af slagsen var det ventet, at de store navne ville holde sig i ro langt ind i løbet.

Alligevel var det en smule overraskende, at alle favoritterne tog det så roligt, at der med 35 kilometer til mål fortsat ikke var sket nævneværdig udskilning i feltet.

Kort forinden havde Laurens De Plus (Quick-Step), som jagtede Mikaël Cherel (AG2R) i front, taget et vildt styrt ud over en barriere, hvor han faldt flere meter ned.

Hans hold udsendte dog 15-20 minutter senere en meddelelse om, at han ikke var kommet noget alvorligt til.

Godt 20 kilometer fra målet i Como nåede feltet den hårde Civiglio-stigning - den næstsidste prøvelse på ruten.

Her startede udskilningen for alvor. Store navne som Adam Yates (Orica-Scott) og Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) var blandt de ryttere, der blev sat.

I front forsøgte ryttere som Nibali, Thibaut Pinot (FDJ) og Nairo Quintana (Movistar) at ryste træet med angreb, og de to førstnævnte fik vristet sig fri af favoritgruppen.

De indledte den svære nedkørsel sammen, men det er en disciplin, hvor Nibali er blandt verdens bedste.

Han satte Pinot, og ingen så mere til Nibali. Han forcerede den sidste lille stigning og kunne trille alene over målstregen.

Franskmanden Julian Alaphilippe (Quick-Step) blev nummer to.

/ritzau/