New York-tragedie: Nu laster de ligene med gaffeltrucks

Corona
Hospitalsarbejdere bærer ligene ud på gaffeltrucks. (Foto: Scanpix)

914 er døde i metropolen og over 38.000 er i alt smittede i dag tirsdag. I hele staten New York er tallet 66.544 smittede og 1.224 dødsfald.

Det er forstemmende og uværdige syn, som møder indbyggerne i New York i disse dage. Gaffeltrucks med lig kører i pendulfart fra hospitalernes læsseramper og ind i store fryse-lastbiler, som holder ved kantstenene.

Store kølevogne bliver brugt som midlertidige lighuse i New York. Foto: Scanpix

Mandag aften lød tallet på 66,544 bekræftede tilfælde af covid-19, hvor de over 38.000 befinder sig i selve millionbyen. 1.224 mennesker har mistet livet i den østamerikanske stat, hvilket svarer til 42% af alle dødsfald i USA, som nu tæller over 3.000 døde.

USA's største by er en smeltedigel af mennesker med tæt på 20 mio. indbyggere i hele byen, og ca. 8.3 mio. i den indre by, hvor folk bor meget tæt sammen – ideelle betingelser for spredning af den dødelige virus.

I går døde den yngste patient i byen indtil videre. Han var 18 år.

Hospitalsskib ankommet

Hospitalsskibet i New York havn som skal behandle og sørge for patienter uden corona. Foto: Scanpix

USNS Comfort, et stort hospitalsskib, er ankommet i New Yorks havn til at aflaste de hårdt pressede hospitaler i byen. Det har over 1.000 sengepladser og 12 operationsstuer, blodbank og mange andre faciliteter. Det skal ikke bruges til corona-patienter, men til alle dem, som i øjeblikket ikke kan få en ordentlig behandling på byens hospitaler grundet corona-krisen.