Netflix vinder streaming-krigen
Netflix er populær som streamingtjeneste, da mange danskere er vilde med at se afsnit efter afsnit af samme serie - og ikke vente en uge på næste oplevelse. Foto: Paul Sakuma/AP
Langt størstedelen af brugerne af streamingtjenester ser flere afsnit af en tv-serie af gangen. Og det gør Netflix vinderen i Danmark.

Flere og flere af os vil selv bestemme, hvornår vi skal se tv, og vi er ikke interesserede i at vente en hel uge på et nyt afsnit, når vi først har fundet en serie, der får os helt ud på kanten af sofaen, skriver metroxpress.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af Norstat på vegne af Netflix. Her angiver mere end to ud af tre danskere, der streamer tv, at de foretrækker at se flere episoder af en tv-serie på en gang, og de ser i gennemsnit to til fire afsnit ad gangen.

Og den såkaldte binge watching af tv-serier kan ifølge DR"s rapport, "Medieudviklingen 2014", være forklaringen på, at Netflix sidder helt suverænt på streaming-forbruget blandt danskerne. Ifølge rapporten ser danskerne i gennemsnit 15 minutters Netflix om dagen, mens de bruger henholdsvis omkring to minutter på Viaplay og DR"s streamingtjeneste, der er to af de mest benyttede tilbud.

Digital trendanalytiker og redaktør på Elektronista Media, Christiane Vejlø, mener, at forbrugernes forkærlighed for at se mange afsnit af en serie i træk - og streaming af tv i det hele taget - er en udfordring for dem, der laver traditionelt fjernsyn, fordi de mister forbrugere.

- Streaming er fremtidens medieoplevelse, og flere og flere vil vælge at få deres tv-behov dækket på den måde. Så må vi se, om de traditionelle udbydere kan følge med det, forbrugerne vil have, siger hun til metroxpress.

Kanalchef på TV2 Play Sune Roland fortæller, at man hos TV 2 er opmærksom på, at danskerne gerne vil se mange afsnit af en serie i træk.

- Vi eksperimenterede sidste år med at lægge alle afsnit ud af serien "Tomgang" på en gang samme aften, som den havde premiere, og der var ikke færre, der så den i fjernsynet af den grund, så det med at lægge hele sæsoner ud samlet er helt sikkert noget, vi arbejder med, siger han.

Hos DR har man også prøvet at lægge en hel sæson af serien "Bankerot" på DR TV, men visionen bag DR"s streaming-tilbud er fortsat, at forbrugerne skal bruge det som en catch-up-tjeneste, hvor de har mulighed for at se de programmer, de ikke har nået at se.

- Det er tv-programmerne på DR"s traditionelle kanaler, der trækker lokomotivet på vores streamingtjeneste, og når det kommer til ting som drama og fiktion, vil vi gerne samle folk omkring programmerne, så de ser det samtidig, siger kanalchef for Dr.dk Michael Arreboe.