Nepotisme: Chef udbetalte penge til sin søster og svoger
Tidligere chef i Odense Kommune betalte sin søster og svoger for at afholde workshops. Dét er et brud på forvaltningsloven, lyder det fra lektor i forvaltningsret. Foto: Google Maps
Sagen om nepotisme på kryds og tværs af fynske kommunegrænser fortsætter.

TV 2/Fyn har i den seneste tid haft travlt med at afsløre nepotisme op kryds og tværs af de fynske kommuner.

Den regionale tv-kanal påviste i går, at Tina Bue Frandsen i sin rolle som leder af Odense Kommunes kursuscenter Phønix har brugt sin arbejdsmail til at drive sin private kursusvirksomhed.

Læs også: Chef i kommune afsløret: Brugte arbejdsmail til at drive privat virksomhed

Med hjælp fra aktindsigt har TV 2/Fyn også været i stand til at påvise, at Tina Bue Frandsens søster som leder i Nordfyns Kommune og hendes svoger som leder i Kerteminde Kommune har hyret hende til at lave kurser for ansatte i kommunerne.

Læs også: To chefer sendt hjem med øjeblikkelig virkning: Kommune undersøges for nepotisme

Tirsdag aften kan tv-kanalen afsløre, at det ikke kun er Tina Bue Frandsens søster og svoger, der har brudt forvaltningsloven, når de har købt kurser hos den tidligere chef i Odense Kommune. Tina Bue Frandsen har gjort det samme i forbindelse med en konference, skriver TV 2/Fyn.

I efteråret 2016 var Tina Bue Frandsen ansat som leder af Odense Kommunes kursuscenter Phønix, og her afholdte hun en konference, hvor hendes søster fra Nordfyns Kommune og svoger fra Kerteminde Kommune var ansvarlige for nogle workshops.

De fik hver et honorar på 5.000 kroner, og dét er endnu eksempel på et brud på forvaltningsloven, forklarer en ekspert til TV 2/Fyn.

- Hvis de gjorde det ulønnet - altså for en flaske rødvin - så ville man ikke kunne sige, at der er et problem. Men det er for et pengebeløb, og det er derfor, vi er ude over gråzonen, siger Frederik Waage, der er lektor lyder i forvaltningsret på Syddansk Universitet.

Hos Odense Kommune er man ærgerlig over hele sagen.

- Det befinder sig på kanten af habilitetsreglerne, og det, synes jeg, ikke ser kønt ud. Det er jeg faktisk grundlæggende rigtig ærgerlig over, siger HR-chef Mads Bjerrisgaard Bundesen til kanalen.