Neergaard skal forsvare: 19.000 ressourceforløb har givet 130 job

Beskæftigelsesminister Jørn Neergard Larsen (V) kaldt i samråd om de nye oplysninger som førtidspension og fleksjob. (Foto: Foto: Ida Marie Odgaard)

Beskæftigelsesministeren skal forsvare over en halv milliard brugt på at skaffe få syge i arbejde. Alternativet kalder Jørn Neergaard Larsen (V) i samråd.

Det har kostet over en halv milliard at få gang i 19.000 ressourceforløb, der skulle udvikle syges arbejdsevne, så de kom i job i stedet for på pension. 

Indtil videre har hele manøvren resulteret i 130 fuldtidsjob, mens det store flertal af syge borgere alligevel ender på førtidspension.

Det viser beregninger foretaget af avisen Nordjyske i en gennemgang af resultaterne af reformen af førtidspension og fleksjob.

Nu kalder Alternativet beskæftigelsesminister Jørn Neergard Larsen (V) i samråd om de nye oplysninger.

- Der er brugt 680 millioner på foreløbig 130 jobs. Vi vil gerne høre, om det lever op til ministerens forventninger til reformen, siger Torsten Gejl, der er social- og beskæftigelsesordfører for Alternativet.  

Ressourceforløbene var en del af reformen af førtidspension og fleksjob, der trådte i kraft 1. januar 2013, med stemmer fra Socialdemokraterne, SF, Radikale, Venstre, Liberal Alliance og Konservative.

Torsten Gejl vil på samrådet spørge beskæftigelsesministeren, om han nu er villig til at åbne op for at justere på reformen.

- Vi vil gerne vide, om at han er villig til at se på, hvordan vi kommer derhen, hvor indsatsen og udgifterne svarer til intentionen om at få flere syge i job, siger Torsten Gejl.