Nedtrykt Newcastle-boss er tavs om Benitez' fremtid

Sport
Newcastles manager, Rafael Benitez, fejrer sammen med Aleksandar Mitrovic en sejr over Crystal Palace 30. april. Om den spanske manager fortsætter i klubben efter onsdagens nedrykning er uvist. Arkiv. (Foto: Foto: Richard Sellers/AP)

Klubdirektør takker efter nedrykning fans for stor opbakning. Udmelding om fremtiden kommer tidligst søndag.

Stemningen i den nordengelske by Newcastle vil formentlig være trykket torsdag, efter at byens bedste fodboldhold onsdag rykkede ud af Premier League.

Klubben hentede for to måneder siden den spanske manager Rafael Benitez netop i et forsøg på at undgå nedrykning.

Men ni point i fem kampe var ikke nok til at redde livet, og det begrædes også på direktionsgangen.

- I aften er vi nedtrykte over vores nedrykning fra Premier League, nøjagtig som hver eneste person med tilknytning til denne fodboldklub er det, siger klubdirektør Lee Charnley i en meddelelse ifølge The Guardian.

- Jeg vil gerne takke alle vores fans for den støtte, I har vist klubben gennem hele sæsonen på trods af denne enorme skuffelse og de dårlige resultater, tilføjer han.

Nedrykningen til den næstbedste række blev en realitet onsdag, uden at Newcastle selv var i kamp.

I stedet kunne klubbens tilhængere se de nordengelske lokalrivaler fra Sunderland sikre sig endnu en sæson i Premier League med en 3-0-sejr over Everton.

- Jeres støtte har som helhed været fantastisk, men jeg vil især gerne takke jer for den imponerende opbakning, I har givet til Rafa og holdet i den sidste del af sæsonen, siger Lee Charnley og bruger den spanske managers kælenavn.

Han ønsker ikke at melde ud, hvad der nu skal ske - om eksempelvis Rafael Benitez skal fortsætte i klubben. Benitez tegnede en treårig kontrakt, da han kom til klubben.

Der kommer tidligst en melding efter sæsonen sidste kamp hjemme på St. James' Park mod Tottenham på søndag.

- Processen med at granske, hvad der gik galt og planlægge, hvad der skal ske, er allerede begyndt. Men nu skal Rafa og holdet først og fremmest forberede sig på sæsonens sidste kamp, men efter det kan I vide jer sikre på, at vi vil fortælle mere, siger Lee Charnley.

Newcastle spillede senest i Championship i 2009/10-sæsonen.

/ritzau/