Nedbrudt skat efterlader medarbejdere i usikkerhed
"Hvad skal der ske med min arbejdsplads, skal den blive, skal den et andet sted hen, skal jeg et andet sted hen", spørger medarbejderne i SKAT sig selv om efter lukning, forklarer Rita Bundgaard. Foto: Mikkel Østergaard/HK Stat
Der skal særlig fokus på den enkelte medarbejder i SKAT, deres fremtidige situation, og hvor de skal flytte hen, mener HK-Stat formand Rita Bundgaard.

Om et år er ét samlet SKAT fortid og syv nye styrelser fremtid. 

Det giver anledning til store spørgsmål blandt de nuværende medarbejdere i SKAT, der pludseligt kan se frem til en - måske - usikker fremtid. 

Med regeringens nye plan om at lukke Skat og dele det op i syv nye styrelser rundt om i Danmark, betyder det, at nogle medarbejdere må flytte.

Klokken 11 tirsdag formiddag forklarede regeringen nemlig om deres nye Skatteplan.

I den proces er det vigtigt at prioritere den enkelte medarbejders fremtidige situation, mener HK-Stat formand Rita Bundgaard.

- Lige nu skal der rettes opmærksomhed mod en afklaring af, hvor den enkelte medarbejder skal placeres, og hvad det får af betydning for den enkelte og familien, siger Rita Bundgaard til Avisen.dk.

Skal jeg et andet sted hen?

De syv styrelser skal placeres i henholdsvis København, Aarhus, Aalborg, Middelfart, Roskilde og Herning.

Men indtil da peger Rita Bundgaard på, at der vil komme en usikker periode for den enkelte medarbejder. 

- Al erfaring viser os, at det her hurtigt bliver til en snak hjemme ved spisebordet. Folk spørger sig selv "Hvad skal der ske med min arbejdsplads, skal den blive, skal den et andet sted hen, skal jeg et andet sted hen", og sådan nogle ting, siger Rita Bundgaard.

3.300 nye medarbejdere i SKAT

1.500 medarbejdere placeres uden for hovedstaden, skriver Ritzau. Skatteminister Karsten Lauritzen (V) kan dog ikke give et eksakt tal for, hvor mange der skal flytte.

- Men det, at vi gør det over nogle år og skal ansætte flere nye medarbejdere, gør øvelsen meget lettere, siger Karsten Lauritzen til Ritzau.

- Der skal nyrekrutteres 3.300 medarbejdere over de kommende år. Det betyder, at færre medarbejdere end ellers skal flytte. Vi forsøger at begrænse det så meget som muligt, tilføjer han.

Rita Bundgaard tilføjer dog, at de i HK-Stat mener, den nye plan, med at splitte de enkelte kerneområder på, ser fornuftig ud. Det samme har tillidsrepræsentanten for SKAT ytret, fortæller hun til Avisen.dk.

- Jeg mener, det er en god idé at opdele det på denne måde i forhold til at få fokus på kerneopgaven og få en synlig og ansvarlig ledelse, tilføjer Rita Bundgaard.

Alle medarbejdere i SKAT blev orienteret klokken 10 tirsdag formiddag om ministerens planer.