Mystisk: Historisk bro pludselig revet ned - "Jeg er rystet"
Her under vejen gemte der sig en bro, som formentlig blev bygget omkring 1770. Den er ved en fejl nu væk og erstattet af et af et stort, sort pvc-rør, der leder Fiskebæk under vejen. Foto: Google Street View
Ingen ved helt præcist hvorfor et fredet fortidsminde på linje med gravhøje og voldsteder er blevet erstattet med et sort rør af plastik.

En fredet og omkring 250 år gammel bro er ved en fejl blevet revet ned.

Det skriver JydskeVestkysten.

Det er Fiskebæk Bro syd for Toftlund i Tønder Kommune. Broen over Fiskebæk var fredet og udpeget som fortidsminde på linje med gravhøje og voldsteder.

Men da broen i januar skulle renoveres, mente det rådgivende ingeniørfirma ikke, at broen var fredet, og den blev dermed fjernet og erstattet af en ny bestående af et stort, sort pvc-rør, der leder Fiskebæk under vejen.

- Jeg blev ærlig talt lidt rystet, det må jeg tilstå. På vej ud til stedet i bilen, blev jeg ved med at tro, at man tog fejl. Men det var desværre ikke en fejl, siger museumsinspektør Tenna Kristensen, Museum Sønderjylland. Det er museet, som varetager egnens fortidsminder.

Hos Tønder Kommune erkender man, der er begået en fejl, men det er usikkert, hvem der bærer skylden. Kommunen har desuden fået entreprenøren til ikke at smide resterne af den gamle bro ud.

Det giver håb hos Peter Bramsen. Han bor i området, og det var ham, som blev opmærksom på fejlen:

- Det er jo et fredet fortidsminde. Man brækker jo heller ikke en kirke ned og siger "hov". Regelsæt gælder alle - også Tønder Kommune, siger Peter Bramsen til JydskeVestkysten.