Mystisk eksplosion på svensk gymnasium ryster beboere

Politiet har ikke fundet en årsag til eksplosionen, og ingen personer er kommet noget til, oplyser vagtchef.
En kraftig eksplosion på et svensk gymnasium har chokeret elever og beboere i den svenske by Karlstad tirsdag eftermiddag.
En kraftig eksplosion på et svensk gymnasium har chokeret elever og beboere i den svenske by Karlstad tirsdag eftermiddag. Foto: Marcus Ericsson/Arkivfoto/AP

En kraftig eksplosion på et svensk gymnasium har chokeret elever og beboere i den svenske by Karlstad tirsdag eftermiddag.

Brandvæsnet og politiet er ved Tingvallagymnasiet med stort mandskab. De er fortsat i gang med undersøgelser ved skolens bygninger.

- Vi har gennemsøgt bygningen, og vi har været oppe på taget. Men vi har ikke fundet noget, der har forårsaget eksplosionen, siger Ola Åkesson, vagthavende ved redningstjenesten i Karlstad.

Han fortæller ifølge nyhedsbureauet TT, at eksplosionen har skræmt flere folk, som har henvendt sig.

Alarmcentralen fik meldingen om eksplosionen lidt før klokken 15.

Ingen personer er kommet noget til, fortæller vagtchefen. Mange mennesker i byen har reageret på eksplosionen. Ud over et øredøvende brag beretter de om en røgsøjle fra gymnasiets tag.

Elever i en idrætshal på stedet blev evakueret ifølge vagtchefen.

- Eleverne syntes naturligvis, at det var ubehageligt, siger Tingvallagymnasiets rektor, Christine Holmberg, til avisen Expressen.

Rektor bekræfter over for avisen, at der ikke er fundet en årsag til hændelsen.

/ritzau/TT

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.