Mystik: Skib som forsvandt i Bermuda-trekant dukket op igen

Skibet inden det stævnede ud på sin sidste rejse og i Gobi-ørkenen i Spielbergs film.

For snart 100 år siden forsvandt SS Cotopaxi sporløst – nu har dykkere lokaliseret vraget ud for Floridas kyst.

Den 29. november i 1925 stævnede SS Cotopaxi ud fra havnen i Charleston, South Carolina, med 32 mennesker om bord. Det var på vej til Cuba med en ladning kul, som coasteren havde gjort mange gange før.

Den 1. december modtog man et kort Mayday fra skibet, men så forsvandt al radiokontakt. Det mystiske ved forliset var, at man aldrig fandt omkomne, vrag, redningsfartøjer eller nogetsomhelst. Skibet forsvandt fra havets overflade uden et spor, og oven i købet i det område, som var berygtet som Bermudatrekanten.

Nu er mysteriet med SS Cotopaxi løst – måske.

Derfor er SS Cotopaxi blevet et af de berømte skibe, som konspirationsteoretikere ynder at tale om. Selv instruktøren Steven Spielberg brugte skibet i sin film "Nærkontakt af tredje grad" fra 1977. Her dukkede skibet op i Gobi-ørkenen, da det blev efterladt her af en UFO.

Ligget der hele tiden

Nu er det dukket op igen. Ikke i en ørken smidt ned fra en UFO, men på havets bund et sted kun ca. 50 kilometer fra Floridas nordkyst ud for byen St. Augustine, skriver Daily Mirror.

Dykkere har lokaliseret det berømte vrag ud for Floridas kyst. Foto: Scanpix

Det er et hold af dykkere, som har lokaliseret det berømte vrag, og selve opdagelsen og flere afsløringer kommer på Science Channel i februar i programmet "Shipwreck Secrets".

Det som undrede holdet var, at det lå så tæt på kysten og blandt en masse skibsvrag, som alle allerede var blevet registreret og udforsket.

– Det er som om, det bare dukkede op lige pludseligt, udtaler en af dykkerne. Måske der alligevel er noget mystisk ved SS Cotopaxi alligevel?

Facts om Bermudatrekanten

Området ligger mellem Bermuda, Florida og Puerto Rico. Det er berygtet for sine mange skibsforlis og flystyrt, hvilket har fået folk til at udvikle forskellige teorier om årsagerne til ulykkerne. Alt fra UFO'er, elektrisk tåge og naturfænomener. Fakta er dog, at kompasser opfører sig ofte tosset her, vilde uvejr opstår ud af det blå og hundredvis af mennesker har mistet livet i Bermuda-trekanten. Og fakta er også, at ingen ved umiddelbart hvorfor.

En af teorierne bygger på, at ulykkerne sker som følge af, at kompasnålen ikke peger mod Nordpolen, men mod den magnetiske nordpol (som ligger nær Antarktis), hvilket giver en stor forskel i navigationen. Et lignende område findes øst for Japan, hvor der også sker mange ulykker.

De pludselige opstående uvejr, da det er et varmt tropisk område, kan slå mindre skibe ud af kurs og i stykker.

Endelig er området bare meget trafikeret, og jo mere trafik - jo flere forlis/ulykker.

Men det forklarer stadig ikke alle de mange forlis og sporløst forsvundne fartøjer. Den mest berømte hændelse er nok de fem Grumman-fly i eskadrillen Flight 19, som var på træning den 5. december 1945 fra basen i Florida. De forsvandt alle fra radaren og uden et nødopkald. Efterfølgende blev et fly med 13 redningsfolk sendt af sted for at lede efter eskadrillen, men det forsvandt ligeledes sporløst.

Hvad blev der af dem? Fem fly forsvandt sporløst i 1945 efter krigens afslutning. Foto: Pinterest