Musiker vil købe sportshold
Sean Combs kan blive den kun anden ejer af et professionelt sportshold i USA. Foto: Steve Marcus/arkiv/Reuters
Sean Combs, der bedre er kendt under navnet Diddy, vil skrive historie ved at blive første sorte NFL-ejer.

Den amerikanske rapmogul Diddy - tidligere kendt som P. Diddy og Puff Daddy - vil købe NFL-klubben Carolina Panthers og dermed blive den første sorte klubejer i verdens bedste liga for amerikanske fodbold.

Rapperen, der også går under det borgerlige navn Sean Combs, er ifølge erhvervsmagasinet Forbes god for 820 millioner dollar - omkring 5,2 milliarder kroner.

Han udtrykker sin interesse for at købe NFL-klubben, efter at den tidligere ejer Jerry Richardson har trukket sig i kølvandet på anklager om seksuelle krænkelser.

- Jeg vil købe Panthers. Spred ordet. Der er ikke et flertal af sorte NFL-ejere. Lad os skrive historie, skriver Diddy på Twitter.

Flere fremtrædende sportsstjerner meldte hurtigt efter Diddys tweet deres opbakning til projektet.

Blandt andet San Francisco 49'ers' tidligere quarterback Colin Kaepernick og basketballikonet Steph Curry.

Førstnævnte er kommet i uføre i NFL, efter at han knælede under en nationalsang i forbindelse med en kamp. Det gjorde han i protest mod politivold og racediskrimination.

Kaepernick står nu uden kontrakt i ligaen, hvilket ifølge hans tilhængere er en direkte konsekvens af hans protester.

USA's præsident, Donald Trump, har også blandet sig i debatten. Han har tidligere krævet, at NFL-ejere skal straffe alle spillere, der ikke vil stå op under nationalsangen.

Diddy står over for nogle udfordringer, inden han vil kunne kalde sig ejer af et NFL-hold.

Et eventuelt køb skal godkendes af andre NFL-ejere, som muligvis ikke er interesseret i at godkende et køb, hvor Colin Kaepernick er udset til at spille en rolle.

Kun et enkelt professionelt sportshold har en sort ejer i USA. Det er NBA's Charlotte Hornets, hvor basketballegenden Michael Jordan er ejer.

/ritzau/AFP