Mulig VM-joker: Fik bevist lidt af hvert
Michael Damgaard fik scoret fem mål mod Slovenien. Foto: VAN NORDE ERNST/POLFOTO
Efter fredagens flotte præstation er Michael Damgaard kommet lidt tættere på en plads i den endelige VM-trup.

Michael Damgaard kan gå hen og blive en kanin i hatten i den danske trup ved håndbold-VM i Qatar i næste uge.

Fredag aften hamrede Team Tvis Holstebro-topscoreren fem mål ind i 36-26-sejren hjemme over Slovenien, og den hårdt skydende back trak også to udvisninger til modstanderne.

- Jeg er da nogenlunde tilfreds. Jeg fik da bevist lidt af hvert og kom ind og fik lov at spille over 20 minutter. Jeg scorede fem mål på syv forsøg.

- Jeg er jo perfektionistisk. Jeg ved, at jeg kan lave syv på syv, men det er svært at spille fuldstændig fejlfrit. Det handler hele tiden om at minimere fejlene, siger Damgaard.

- Det er et skakspil hele tiden. Det handler om at få modstanderne til at komme frem, når man gerne vil have det. Og falde tilbage, når man vil skyde, siger han.

Landstræner Gudmundur Gudmundsson udtager først sin endelige VM-trup efter weekendens tre testkampe i Totalkredit Cup, og Damgaard er spændt.

- Jeg bliver lige så skuffet, som alle andre bliver, hvis jeg ikke bliver udtaget på søndag, eller hvornår holdet bliver udtaget.

- Men jeg ved også, at hvis jeg ikke har leveret, så er der ingen grund til at tage mig med. Så det er spillet, siger Damgaard.

Landstræneren har bemærket, at der er krummer i ligaens topscorer, og det kan blive nyttigt.

- Damgaard gjorde det fint. Han gjorde sine ting meget fornuftigt.

- Han spillede på den måde, jeg forventede, og som jeg har set ham gøre før til træning og i ligaen. Så det var jeg glad for at se, siger Gudmundur Gudmundsson.

/ritzau/