Mourinho ville ryste Benficas uheldige målmandstalent

Sport
Ups. Mile Svilar har bolden under kontrol, men den unge målmand krydsede målstregen med bolden inden. 1-0 til Manchester United. (Foto: Foto: Carl Recine/Scanpix)

Den 18-årige Mile Svilar debuterede som den yngste målmand i Champions Leagues historie, men det gik skidt.

Der var allerede inden Benficas kamp mod Manchester United onsdag fokus på den unge belgiske målmand Mile Svilar.

18-årige Svilar blev nemlig den yngste målmand nogensinde i en Champions League-kamp.

Men efter kampen var fokus skiftet fra debutantens alder til et fejlindgreb, der førte til kampens eneste mål: 1-0-målet til Manchester United.

Den unge belgier mistimede fuldstændig sit indgreb, da Marcus Rashford sendte en frisparksbold mod mål fra lang afstand. Svilar fik grebet bolden, men han trådte ind over målstregen, og dommeren dømte mål til englænderne.

Svilar forsøgte at vise, at han havde bolden under kontrol, og at den ikke havde krydset målstregen, men målteknologien viste, at bolden var inde.

Manchester Uniteds manager, Jose Mourinho, sagde efter kampen, at hans hold netop havde spillet på at ryste den unge målmand.

- Jeg vidste, at han var god, og det sagde jeg til mine spillere. Men vi havde en strategi, som var at få ham til at føle sig utilpas på dødbolde, siger Mourinho ifølge AP.

- Vi satte en masse spillere omkring ham på frispark og hjørnespark. Vi vidste, at han ville satse meget, det gør de gode målmænd. Så knægten var uheldig, siger Mourinho.

Mile Svilar var selv kortfattet efter kampen. Nu vil han se fremad.

- Jeg kunne have gjort det bedre. Men der er ikke noget, jeg kan gøre ved det nu. Det er en del af læringsprocessen. Vi kan ikke skrue tiden tilbage, sagde Svilar efter kampen ifølge AP.

Den unge målmand var meget berørt af sin brøler, da kampen blev fløjtet af.

Her blev han trøstet af både medspillere og modspillere, blandt andre gav Manchesters Romelu Lukaku, der også er belgier, sin landsmand et skulderklap.

Med Manchester Uniteds 1-0-sejr topper holdet gruppe A med ni point for tre kampe. Benfica har nul point.

Schweiziske Basel har seks point i gruppen efter en sejr over CSKA Moskva, der har tre point.

/ritzau/