Morten Messerschmidt politianmeldt for identitetstyveri
Den tidligere DF'er Rikke Karlsson har politianmeldt DF's europæiske topfigur for identitetstyveri.
Foto: Scanpix

Den tidligere DF'er og medlem af Europaparlamentet Rikke Karlsson har nu anmeldt Dansk Folkepartis stemmesluger Morten Messerschmidt for identitetstyveri.

Sagen er en udløber af Dansk Folkepartis omdiskuterede brug af midler fra den EU-støttede fond Meld.

Dokumenter fra det franske indenrigsministerium, som Ekstra Bladet fremlægger torsdag, viser, at både parlamentsmedlemmet Jørn Dohrmann (DF) og Rikke Karlsson har været medlemmer af ledelsen i Meld.

De blev valgt på fondens generalforsamling tilbage i november 2014, hvor ingen af dem i øvrigt var til stede. Dokumenterne har Morten Messerschmidt underskrevet.

- Jeg har været indsat som medlem af Melds bestyrelse allerede i november 2014. Men første gang, jeg hører om Meld, er i april 2015. Så jeg har været hovedbestyrelsesmedlem i et halvt år, før jeg hørte om den, siger Rikke Karlsson til Ritzau.

Spørgsmål: Hvad beskylder du konkret Morten Messerschmidt for?

- Det står sort på hvidt, at jeg er indskrevet som hovedbestyrelsesmedlem i november 2014. På en stiftende generalforsamling, hvor jeg kan dokumentere, at jeg var i Danmark.

- Det er en brug af min identitet for at få fonden stiftet.

I dokumenterne er Rikke Karlssons nationalitet samtidig angivet som litauer.

- Det mest alvorlige, synes jeg faktisk er, at jeg har fået en litauisk nationalitet. Der skal være syv forskellige nationaliteter i en fond for at kunne få udbetalt midler, siger Rikke Karlsson.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Morten Messerschmidt selv, men til Ekstra Bladet udtaler han, at han har drøftet sagen med sine to partifæller i 2014 - og at de begge var indkaldt til generalforsamlingen.

Men den udlægning kan Rikke Karlsson slet ikke genkende.

- Jeg har aldrig deltaget i nogen generalforsamling eller møder i Meld og Feld. Jeg har ikke modtaget nogen invitationer. Det eneste møde, jeg har deltaget i, var lukning i november 2015, siger hun.

- Messerschmidt har også hele vejen igennem sagt, at jeg ikke kunne få indsigt i regnskaberne, da jeg først blev medlem i 2015.

Også Jørn Dohrmann siger, at han ikke vidste, at Messerschmidt indsatte ham i bestyrelsen på officielle dokumenter til de franske myndigheder.

- Jeg ved med 100 procents sikkerhed, at jeg ikke har sagt ja til at sidde i Melds bestyrelse. Jeg er helt uforstående og har aldrig været til et møde i Meld, siger Jørn Dohrmann til Ekstra Bladet.

- Jeg tror ikke på, at det er juridisk lovligt, at man bare kan indsætte folk i en bestyrelse, uden at de ved det.

Mens Jørn Dohrmann stadig er partifælle med Morten Messerschmidt i Europaparlamentet, er Rikke Karlsson ikke længere medlem af DF. Men hun sidder i samme parlamentsgruppe som sine tidligere partifæller.

Hos Nordjyllands Politi bekræfter politiinspektør Marianne Vestergaard-Lau, at politiet torsdag formiddag har modtaget en anmeldelse mod Morten Messerschmidt for identitetstyveri.

- Vi kan kun oplyse, at vi nu efterforsker sagen nærmere, siger Marianne Vestergaard-Lau.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.