Morten Løkkegaard vil ind i lokalpolitik: Stiller op til kommunalvalget
Foto: Scanpix/Ida Arentsen
Udover at styrke Venstres lokale profil vil Morten Løkkegaard også arbejde på at gøre det europæiske arbejde mere synligt i Danmark.

Venstre skal fylde mere i lokalpolitik.

Derfor stiller partiets nuværende medlem af Europa-Parlamentet, Morten Løkkegaard, op for Venstre i Gentofte, når der er kommunalvalg i efteråret. Det skriver Altinget.

"Nu har jeg boet i Gentofte Kommune i snart tyve år, og jeg har alle årene ærgret mig over, at Venstre ikke fylder noget mere i lokalpolitikken derude. Det kunne trænge til et pift, hvor Venstre fik en naturlig størrelse, i forhold til hvor store vi er på landsplan og i andre andre kommuner," siger Morten Løkkegaard til Altinget.

Udover at styrke Venstres lokale profil vil Morten Løkkegaard også arbejde på at gøre det europæiske arbejde mere synligt i Danmark.

"Vi har brugt de første fyrre år på at integrere Danmark i det europæiske samarbejde. Nu kan man passende bruge noget tid på at integrere det europæiske samarbejde i Danmark. Det synes jeg, at jeg har nogle gode forudsætninger for at kunne gøre helt nede på det lokale plan med det arbejde, jeg laver hernede," siger Morten Løkkegaard med henvisning til sit medlemskab af Europa-Parlamentet.

Såfremt Morten Løkkegaard bliver valgt ind i Gentofte byråd, vil han fortsat beholde sit job som parlamentsmedlem. Han mener, der er god plads i kalenderen til begge dele.

"Jeg er i Danmark to dage om ugen, hvor jeg arbejder med EU i Danmark på Christiansborg. Der er ikke noget nyt i det. Nu skal jeg bare indimellem også tage et møde i byrådet og arbejde på det lokale niveau," tilføjer Morten Løkkegaard.

Kommunalvalget finder sted 21. november 2017.