Mørklagt sag: Ville dræbe med gift

En mand er anholdt for at bestille gift på nettet, som han ifølge politiet ville bruge til et drab. (Foto: Foto: Colourbox free)

Østjyllands Politi har sigtet en 33-årig mand fra Ryomgård for forsøg på giftdrab med stoffet Abrin.

En 33-årig mand fra Ryomgård på Djursland er sigtet for forsøg på manddrab med giftstoffet Abrin, skriver DR Østjylland.

Manden blev anholdt 29. januar, men sagen har indtil nu været fuldstændig hemmelig for offentligheden, fordi grundlovsforhøret blev hold bag dobbelt lukkede døre.

Torsdag var der igen grundlovsforhør ved retten i Randers, hvor politiet åbnede dørene, og DR Østjylland havde en journalist til stede.

Her kom det frem, at den 33-årige skulle have bestilt noget giftstof på nettet, som hedder Abrin. Det stof fandt politiet i en lille beholder på 4 ml, da man ransagede hans bolig i Ryomgaard.

Stoffet er blevet undersøgt på Center for Bioforskning og Beredskab, der vurderer, at den fundne mængde Abrin kan slå mellem to og 20 mennesker ihjel.

Politiet mener, at manden har forsøgt at opspore en mand i Ukraine, som skulle dræbes med stoffet.

Manden har hyret en detektiv til at finde det mulige offer, men det kom ikke frem i retten i dag, om dette lykkedes, og ifølge politiet er det stadig ukendt, hvem offeret er.

Den 33-årige blev anholdt sammen med en 55-årig mand på en ejendom ved Ryomgård. Tre dage efter blev den 55-årige, der er kendt som en fredsaktivist, løsladt.

Den sigtede nægter sig skyldig.

/ritzau/