Møllgaard: Vi må ikke gemme os for dommerne

Danmark kommer i vanskeligheder, hvis forsvaret bliver passivt og ikke går til stålet, mener Henrik Møllgaard.
Henrik Møllgaard (th) er uforstående over for de slovenske dommeres 14 tominutters udvisninger i fredagens 24-24-kamp mod Argentina.
Henrik Møllgaard (th) er uforstående over for de slovenske dommeres 14 tominutters udvisninger i fredagens 24-24-kamp mod Argentina. Foto: LARS POULSEN/POLFOTO

Hvis de danske håndboldherrer gemmer sig i de kommende kampe, fordi de frygter, at dommerne viser dem ud, så ender det galt ved VM i Qatar.

Det mener Henrik Møllgaard, som er uforstående over for de slovenske dommeres 14 tominutters udvisninger i fredagens 24-24-kamp mod Argentina.

Det danske forsvar er tvunget til at gå hårdt fysisk til værks uden at gå over grænsen.

- Der er nogle ting, vi er nødt til at tage til os allerede nu. Vi skal passe på med at skubbe modstanderens stregspiller, når han er fri. Der er også fokus på, at man ikke må tackle folk med fart i kontraen. Det skal vi holde os fra.

- Men ud over det er vi nødt til at blive ved med at gå til den. Fordi vi er nødt til at præge dommerlinjen og vise, at det er sådan her, der skal spilles håndbold, siger Møllgaard.

Skjern-spilleren har sovet på det, og han mener ikke, at der ved VM generelt skal dømmes, som der blev mod Argentina. Og Danmark må frem for alt ikke lade sig kyse af dommernes hårdere linje.

- Vi skal ikke begynde at spille baglæns og løbe ned og stå, fordi så kommer vi til at møde dygtigere hold, som bare slår til, og så har vi ikke en chance.

- Vi kan ikke rende rundt og gemme os, når vi skal møde Polen og Tyskland. De kommer til at gå til den. De er vant til, at der bliver hakket til den i Bundesligaen, så det bliver nogle helt andre kampe, advarer Møllgaard.

Danmark får chancen for at rejse sig allerede søndag, når Saudi-Arabien venter i Lusail Multipurpose Hall lidt uden for Doha.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.