Mister ambassadør-titel  efter corona-shitstorm

Kendte
Mai Manniche (th) og sin mor Vibeke Manniche skabte røre da de talte corona-krisen ned. Nu har det fået konsekvenser. (Foto: Ritzau Scanpix)

Smykkedesigneren Mai Manniche er ikke længere ambassadør i Psoriasisforeningen efter at have sat spørgsmålstegn ved corona-epidemien på de sociale medier.

Den kendte smykkedesigner Mai Manniche havnede forleden i en regulær shitstorm, da hun på sociale medier postede et opslag, hvor hun gav udtryk for, at corona-udbruddet ikke er så slemt, som myndighederne gør det til og at der i virkeligheden slet ikke er tale om en corona-epidemi. 

Den holdning, som også blev spredt af Mai Manniches mor, lægen Vibeke Manniche, har nu fået Psoriasisforeningen til at fjerne Mai Manniche fra posten som ambassadør med øjeblikkelig virkning. Det oplyser foreningen i en pressemeddelelse. 

- Det er foreningens klare politik, at vi - i allerhøjeste grad i disse tider - skal yde fuld opbakning til vores myndigheder og loyalt følge de råd, der bliver givet for at begrænse smittespredningen af ny corona-virus, siger landsformanden for psoriasisforeningen, Sten Svensson, i pressemeddelelsen. 

- Derfor kan vi ikke leve med, at en af foreningens samarbejdspartnere, Mai Manniche, spreder historier, der forsøger at tale krisen ned. Det er efter foreningens opfattelse direkte undergravende for det sundhedssystem, vi er så afhængige af. Og som forening må vi naturligvis forholde os til de udmeldinger og konstatere, at vore holdninger ikke kan mødes, lyder meldingen i pressemeddelelsen. 

Mai Manniche svar til foreningen på hendes blog lyder:

"Her til morgen blev jeg orienteret af Psoriasisforeningens direktør, Lars Werner, om ophør af samarbejde grundet uenighed om nuværende corona-katastrofe. Efterfølgende sender foreningen en pressemeddelelse ud uden mit vidende og uden at orientere mig. Samtidig giver Sten Svensson i en artikel udtryk for, at samarbejdet oprindeligt blev aftalt over en nat. Det er selvfølgelig ikke tilfældet og Sten Svensson lyver. Jeg indgik en konkret aftale med direktør Lars Werner august 2019 og har siden bidraget med et stort frivilligt arbejde, og promoveret foreningen.

Således handler Psoriasisforeningen i ond tro ved at udsende deres pressemeddelelse – og Sten Svensson ved at udtale sig så grimt."